Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Age of Samurai: Netflix dropt ‘de echte Game of Thrones’

In 2019 werd Age of Samurai: Battle for Japan aangekondigd, een nieuwe Netflix Original die destijds beschreven werd als ‘real-life Game of Thrones.’ 

Daarmee heb je meteen onze interesse. Sindsdien is het vrij stil gebleven rondom het project, tot nu. Vanaf woensdag 24 februari is Age of Samurai namelijk te streamen, iets wat Netflix viert met een opvallende trailer.

Age of Samurai: Battle for Japan

Age of Samurai: Battle for Japan is namelijk niet zomaar een dramaserie. De Original combineert drama, acteerwerk dus, met documentaire-elementen, net zoals de recent onthulde piratenserie van de streamingdienst.

Hoe de verhouding tussen docuserie en dramaserie uit gaat pakken, gaan we woensdag pas ontdekken. De eerste trailer maakt echter meteen duidelijk dat het niet om de crappy low-budget nagespeelde momenten uit televisiedocumentaires gaat die je van vroeger gewend bent.

We hebben het hier immers over Netflix, dus er zit een zak geld achter. Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat Age of Samurai: Battle for Japan over?

Feodaal Japan

De makers duiken in de feodale periode van Japan (12e eeuw tot 19e eeuw), met als middelpunt Date Masamune. Hij is een van de meest legendarische historische figuren uit de Japanse geschiedenis.

De krijgsheer, ook wel bekend als de eenogige draak, wilde heel Japan onder zijn vlag scharen. Hij kreeg die bijnaam nadat hij zijn eigen oog uit zijn hoofd trok toen het geïnfecteerd bleek te zijn. Lekker.

Darth Vader

Op 17-jarige leeftijd krijg hij de leiding over de clan van zijn vader, om vervolgens binnen enkele jaren het grootste deel van Noord-Japan over te nemen. Leuk feitje: zijn uitrusting vormde de inspiratie voor het uiterlijk van Darth Vader.

Een interessante periode dus. Als Age of Samurai zowel op drama- als op documentaire-vlak goed uit weet te pakken, dan heeft Netflix zeker een nieuw pareltje in handen. De juiste mix tussen geschiedenisles en vermaak vinden is pittig, maar zeker met een degelijk budget is het mogelijk.

Kersverse trailer en piraterij

Op 24 februari gaan we ontdekken of Age of Samurai: Battle for Japan net interessant en sterk wordt als de geschiedenis waarop de docuserie is gebaseerd. Dan staan alle zes de afleveringen meteen op Netflix, stuk voor stuk 45 tot 50 minuten lang.

Ben je meer van de piraten? Check dan ook de trailer voor de Netflix Original met de echte Pirates of the Caribbean:

The Lost Pirate Kingdom: Netflix komt met de echte Pirates of the Caribbean

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.