Pim Jansen
Pim Jansen Afvallen 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Spieren kweken én overgewicht lozen? Check deze simpele voedingstips

Als man wil je geen buikje en wel een gespierd lichaam. Maar wat voor voeding moet je dan eten? En hoeveel? Hier is het geheim van afvallen en spieren kweken, gebaseerd op de helemaal niet zo ingewikkelde theorie van voedingsexpert Amanda Meixner.

Als je wil afvallen, aankomen of op gewicht wil blijven, doe je er goed aan om een afspraak te maken met een voedingsexpert, diëtist of huisarts. Ieder mens is uniek, voor ieder lichaam gelden weer net iets andere wetten. De onderstaande voedingstips kunnen in ieder geval geen kwaad. Deze oefeningen voor keiharde buikspieren en een sterke core overigens ook niet.

Het geheim van afvallen en spieren kweken

Jezelf naar meer spieren en minder gewicht eten, dat klinkt als meer bier drinken om van je alcoholprobleem af te komen. Maar afvallen en een gespierd lichaam kweken doe je toch echt met voeding. “Voeding bevat cruciale bouwstenen voor je lichaam, of je nou een afgetraind lichaam wil of bezig bent met afvallen. Beide doe je in ieder geval met dezelfde producten”, zegt voedingsexpert Amanda Meixner.

Om goed te werk te gaan, is discipline en een zorgvuldige evaluatie van de calorie-inname per individu vooraf vereist. Als dat eenmaal op orde is, moeten je dagelijkse maaltijden samengaan met je doel. Maar welke voeding is het meest effectief? Voedingsdeskundige Amander Weixner deelt haar bevindingen, van ontbijt tot lunch en van diner tot snack. Het zit hem in de balans tussen een calorisch tekort en een calorisch overschot.

Voeding vóór spiergroei en tegen overgewicht

Hieronder zie je alle maaltijden op een dag die je volgens Amanda Meixner nodig hebt om zowel het afvallen als de spiergroei te bevorderen. Ze verschillen heel weinig, behalve dat er wat wordt toegevoegd als je spieren wil kweken. In dat geval moet je dus wat meer trainen. Voor alle duidelijkheid: 1 kopje staat voor een kopje met de inhoud van 250 milliliter.

Ontbijt om af te vallen

2 eieren, 2 eieren zonder dooier, 1/4 avocado, 1/2 kopje cherrytomaatjes, 1/4 kopje champignons, 1/4 kopje gesauteerde asperges, 1 stuk toast van kiembrood.

Ontbijt om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 2 extra eieren, 1/4 extra avocado, 1 extra stuk toast van kiembrood.

afvallen, spiergroei, spieren kweken, eten, geheim, maaltijden, calorieën

Lunch om af te vallen

113 gram gerookte kip, 1 zoete aardappel, 1 kopje broccoli.

Lunch om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 57 gram extra kip, 1 banaan, 1 eetlepel pindakaas.

afvallen, spiergroei, spieren kweken, eten, geheim, maaltijden, calorieën

Diner om af te vallen

113 gram wilde zalm, 1 kopje bloemkoolrijst, 1 kopje champignons, 1 kopje gesauteerde kool, 1 theelepel olijfolie.

Diner om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 57 gram zalm, rijst in plaats van bloemkoolrijst.

afvallen, spiergroei, spieren kweken, eten, geheim, maaltijden, calorieën

Snack om af te vallen

1 kopje aardbeien met 25 gram pure chocolade.

Snack om spiergroei te bevorderen

Toegevoegd: 1 banaan, 20 gram extra pure chocolade.

afvallen, spiergroei, spieren kweken, eten, geheim, maaltijden, calorieën

Simpele routines voor een gezond lichaam

Afvallen is geen hogere wiskunde, dat schreven we eerder al. Check hier onze 9 simpele routines die afvallen een stuk makkelijker maken. En lees hier met welke voeding je jouw metabolisme kunt versnellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.