Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 9 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het verrassend grote aantal Bugatti Chiron-eigenaren in Nederland

Bugatti staat bekend om zijn razendsnelle, maar vooral ook uiterst prijzige bolides. Auto’s zoals de Bugatti Chiron zijn enkel voor de allerrijksten, wat bij ons de vraag oproept hoeveel auto’s van het merk rondrijden in Nederland.

Eerder doken we in het kentekenregister om het aantal Nederlandse Ferrari-eigenaren te achterhalen. Dat aantal liegt er niet om. Maar een Bugatti is van een andere orde dan een Ferrari. Toch rijden er opvallend veel rond in ons land.

Het aantal Bugatti’s in Nederland

Het totaal aantal geregistreerde auto’s van het Franse supercarmerk bedraagt namelijk 119. Opvallend veel als je bedenkt dat een Bugatti Chiron nieuw tussen de 2 en 3 miljoen euro kostte. Het laatste exemplaar is recent zelfs voor een veelvoud daarvan onder de hamer gegaan.

De Bugatti Chiron Pur Sport
De Bugatti Chiron. (Afbeelding: Bugatti)

Het zijn echter niet allemaal Chirons. Veel van de geregistreerde modellen zijn oldtimers zoals de Type 44 en Type 57. Beide auto’s werden nog vóór de Tweede Wereldoorlog gebouwd.

Bugatti Chiron op plek 3

Van de legendarische Chiron, Veyron en EB 110 tref je iets minder exemplaren aan in Nederland. Toch staat de Chiron met negen kentekenregistraties op de derde plek van meest voorkomende Bugatti’s in Nederland.

Bugatti Chiron EB 110 hoeveel Nederland aantal
De Bugatti EB 110. (Afbeelding: Bugatti)

De EB 110 is een icoon uit begin jaren negentig. De hypercar werd aangedreven door een ruim 600 pk sterke V12 met maar liefst vier turbo’s. Van de Bugatti EB 110 zijn er slechts drie te vinden in Nederland. Van de Veyron 16.4, wat doelt op de zestien cilinders en vier turbo’s, staan er vier op Nederlands kenteken. Eén daarvan is een 1.200 pk sterke Grand Sport Vitesse-uitvoering. Deze modellen zijn dus een stuk zeldzamer dan de Bugatti Chiron.

Verzamelobject

Daarnaast is er een groot aantal modellen waarvan er slechts één in Nederland rondrijdt. Het is een merk met een rijke geschiedenis (en klantenkring), en de oldtimers zijn dan ook in trek bij verzamelaars en liefhebbers. Heb jij ook geld te veel en ben je opzoek naar een uniek verzamelobject? Check dan deze prijzige occasion die Max Verstappen recent in de problemen bracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.