Jana Witteman
Jana Witteman Huizenmarkt 9 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Duurste Funda-villa 35 keer groter dan gemiddeld woonoppervlak

Waar het voor Jan Modaal en zijn gezin lastig is om überhaupt een stap op de koopwoningmarkt te zetten, kan hij naar deze Funda-villa fluiten. Wie wel 18 miljoen euro voor een woning wil neertellen, koopt daarvoor onder andere een zwembad, bioscoop én garage voor een scala aan auto’s.

De meesten van ons zullen in hun gehele leven geen stap in een dergelijke villa binnenzetten, maar gelukkig kunnen we onszelf vergapen aan de foto’s. En de duurste villa die Funda momenteel te bieden  heeft, daar zakt je mond waarschijnlijk van open.

Het woonoppervlak

Voor die prijs koop je een woonoppervlak van 1.893 vierkante meter en bezit je een perceel van 32.388 vierkante meter in de villawijk Bosch en Duin, gemeente Zeist.

En dat is een stuk ruimer dan het gemiddeld woonoppervlak per persoon in Nederland, berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Waar we het gemiddeld moeten doen met een oppervlakte van 53 vierkante meter leefruimte, heeft deze villa 35 keer zoveel vierkante meters om te bewonen.

Vraagprijs van 18.000.000 euro op Funda

Mocht je multimiljonair zijn en jezelf willen trakteren op dit luxueuze stulpje, dan doe je jezelf 17 kamers cadeau, verspreid over 4 verdiepingen, met daarbinnen nog een aantal split-levels. Gelukkig hoef je niet alle trappen op te rennen, mocht je boven iets vergeten zijn. Dan kun je gewoon de lift pakken.

(Afbeelding: Funda / Hulstkamp Christie's Makelaars)

Daarnaast heb je een privézwembad tot je beschikking, waarvan je de vloer automatisch kunt ophogen. Dan verander je in een handomdraai het zwembad in een feestzaal. Een tripje naar de bioscoop hoef je ook niet meer te maken, want in deze woning is je eigen bioscoop gebouwd, die niet onder doet aan een gemiddeld filmbezoek in Theater Tuschinski.

Duurste Villa Funda Bioscoop
(Afbeelding: Funda / Hulstkamp Christie's Makelaars)

Voor een dagje spa hoef je ook de deur niet uit, want een sauna en jacuzzi zijn ook bij de prijs inbegrepen. En hoewel het energieverbruik behoorlijk boven het verbruik van de gemiddelde woning zal uitstijgen met al deze luxes, heeft het huis in ieder geval een energielabel A++. En mocht je je zorgen maken of je je auto’s wel kwijt kunt, geen paniek. De garage waar 10 auto’s in kunnen is ook al gebouwd.

Zoveel kost één remschijf van de Aston Martin van Max Verstappen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.