Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 9 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds beste kapsalon eet je bij deze Nederlandse dönerzaken

‘s Werelds beste kapsalon eet je uiteraard in Nederland, te is immers een Rotterdamse uitvinding. Maar welke binnenlandse dönerzaken verheffen het legendarische gerecht tot hemelse kunst?

De allersmakelijkste kibbeling der zeven zeeën vis je uit een Haagse keuken. Het sappigste lapje vlees van het land siddert dan weer op een Amsterdamse grill. Maar waar kun je terecht voor de beste kapsalon van Nederland, en bijgevolg de wereld?

De beste kapsalon van Nederland en de wereld

Neem het niet van onze – in dit geval wel degelijk deskundige – smaakpapillen aan. Volgens de culinaire experts van Taste Atlas is geen één kater veilig wanneer je een bezoekje brengt aan een van de volgende dönerzaken. En Rotterdam spant blijkbaar de kroon, maar niet met de snackbar waar de kapsalon in 2003 het licht zag.

Burgertrut – Rotterdam

Heiligschennis voor carnivoren, goddelijk volgens vegetariërs. ‘s Werelds beste kapsalon wordt niet bereid met shoarma, maar met seitan; een veelgebruikte vleesvervanger in Azië. Namens de recensenten van Taste Atlas proef je echter geen verschil bij Burgertrut.

Prijs: 11 euro

El Aviva – Rotterdam

De enige echte behoeft geen introductie. El Aviva is waar uitvinder en wijlen kapper Nataniël Gomes het legendarische gerecht steevast bestelde. En uitgezonderd van de vega-variant hierboven, maakt de snackbar nog steeds de beste kapsalon van Nederland.

Prijs: 9 euro (klein) – 11 euro (groot)

Has Döner – Rotterdam

De eerste zaak die de felbegeerde Gouden Kapsalon Award in de wacht sleepte in 2013. Has Döner gooit ook hoge ogen met hun kapsalon-falafel.

Prijs: 6,50 euro (klein) – 9 euro (groot)

Jaffa Shoarma – Rotterdam

Het jaar daarop won Jaffa Shoarma de prijs. Tegenwoordig vind je hier de op drie na beste kapsalon van Nederland en dus de wereld.

Prijs: 12,50 euro

Bakkerij Safir – Amsterdam

Onze gastronomische trektocht door de Maasstad komt hiermee aan zijn eind. De beste niet-Rotterdamse kapsalon van Nederland vind je bij bakkerij Safir in Amsterdam-Noord.

Prijs: 4,50 euro (klein) – 6 euro (groot)

Ozan – Groningen

Afsluiten doen we in het daadwerkelijke Noorden, waar Ozan in Groningen de beste kapsalon serveert.

Prijs: 10 euro (klein) – 11,50 euro (groot)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.