Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 26 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds beste kibbeling eet je bij deze Nederlandse viszaken

Onze nationale keuken beperkt zich voornamelijk tot poffertjes, stamppot, spacecake en vis. Een rijkelijk dieet verkrijgbaar in elke uithoek van het land. Al moet je voor ‘s werelds allerbeste kibbeling wel degelijk in deze Nederlandse restaurants zijn.

Neem het zeker niet van onze verwende smaakpapillen aan. Maar van dezelfde monden die overliepen met een Oostenrijkse schnitzel van 18 euro, ofwel het meest iconische gerecht op deze aardbol.

Nederlandse restaurants met ‘s werelds beste kibbeling

Internationale faam of lokale heldenstatus terzijde: wat ons betreft hoort kibbeling zeker thuis in dat legendarische rijtje. Want naast het bakken van een buitenaardse spacecake, gooien we uiteraard ook hoge ogen op de wereldwijde vismarkt.

Volgens de experts van culinair magazine Taste Atlas vind je de beste kibbeling ter wereld dan ook in Nederland. En wel in deze restaurants dan wel viszaken.

Simonis aan de Haven – Den Haag

“Een bezoek aan Nederland is nooit compleet zonder kibbeling te halen bij Simonis aan de Haven”, klinkt de lofrede van één recensent. “Eet vis zoals de lokale bevolking doet. Kibbeling bestellen is een no-nonsense manier van lekker eten”, luidt nog een andere.

Prijs: 17,50 euro

The Seafood Bar – Amsterdam

Van een traditioneel generatie overschrijdend restaurant aan de Scheveningse kust, naar een hippe tent in centrum Amsterdam (al vind je inmiddels ook vestigingen in Utrecht en Londen). The Seafood Bar serveert volgens Taste Atlas de op één na beste kibbeling van Nederland.

Prijs: 18,50 euro

Vishandel Albert Cuyp – Amsterdam

Dan naar de enige echte markt voor de derde beste kibbeling van het land; bij vishandel Albert Cuyp. Een terechte toeristische trekpleister, die uiteraard niet kan ontbreken in deze lijst. Deze wint het qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Prijs: 7 euro

Frens Haringhandel – Amsterdam

De laatste halte op onze nationale culinaire trektocht. Frens Haringhandel maakt al sinds (veertig) jaar en dag deel uit van het Amsterdamse straatbeeld, maar valt hier net buiten de medailles.

Toch is de kibbeling een omleiding zeker waard

Prijs: 9 euro

Lees meer over ‘s werelds beste kibbeling via Taste Atlas.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.