Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 24 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Probleemauto Max Verstappen nu te koop als occasion in Nederland

Max Verstappen raakte afgelopen week in opspraak nadat hij verkeersregels zou hebben overtreden in zijn Aston Martin Valkyrie. Die peperdure hypercar staat nu in Nederland te koop als occasion.

“Max Verstappen kan worden vervolgd voor het in gevaar brengen van de levens van anderen”, riepen verschillende media enkele dagen geleden. Met zijn Aston Martin Valkyrie zou hij alle verkeersregels aan zijn laars hebben gelapt.

Max Verstappen in opspraak

De soep wordt echter nooit zo heet gegeten als die wordt opgediend. Het filmpje van Verstappens ‘gruweldaad’ deed niet veel later de ronde. Daarin is te zien dat de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen zijn Aston Martin uitlaat in een tunnel richting Nice en op kalme wijze 134 kilometer per uur rijdt, waar 90 kilometer per uur is toegestaan. Valt nog mee in een occasion als deze.

Er reed niet veel verkeer op de autoweg waarop Max Verstappen reed. Daarnaast is het een aardige coureur die de fout beging. Je weet wel, degene die bijna zijn derde wereldtitel op zak heeft. Uiteraard mag dat geen argument zijn en ook de Nederlandse Formule 1-coureur dient zich aan de verkeersregels te houden. Een boete is dus terecht, al kunnen we ons niet voorstellen dat Max Verstappen daarvan wakker ligt met zijn salaris.

Luidruchtige Aston Martin Valkyrie

Een ander punt van kritiek was dat de Formule 1-ster een koptelefoon op had tijdens de rit. Deze heeft hij vermoedelijk op om te kunnen communiceren met zijn passagier. Wij kunnen het wel begrijpen. Het geluid van de 1.155 pk sterke V12 die vlak achter je ligt, zal tamelijk overheersend zijn.

Aston Martin Valkyrie tweedehands auto occasion te koop Max Verstappen wagenpark
(Afbeelding: Bernards Exclusives)

Wie dit zelf eens wil ervaren, heeft geluk. In Nederland staat namelijk een Aston Martin Valkyrie te koop als occasion. Let wel: dit is niet het exemplaar van Max Verstappen. Desalniettemin is het bijzonder, want van de hypercar worden slechts 150 coupés en 85 Spyders gebouwd. Daarnaast is de auto ontworpen door onder meer Adrian Newey, die ook verantwoordelijk is voor de allesvernietigende Formule 1-auto van Verstappen.

Duurste occasion van Nederland

De occasion staat te koop bij Bernard Exclusives. Waar Max Verstappen de auto als cadeautje kreeg, zul jij diep in de buidel moeten tasten. Deze krankzinnige Aston Martin Valkyrie, die pas 145 kilometer gereden heeft, kost maar liefst 3.249.950 euro. Slik! De auto kan daarmee in één keer naar de top van het lijstje met duurste tweedehands auto’s van Nederland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.