Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 9 jan 2018
Leestijd: 4 minuten

Deze 7 signalen kunnen erop duiden dat je vriendin vreemd gaat

Belazerd worden door je geliefde is één van de meest pijnlijke dingen die je kunt meemaken. Je vertrouwt elkaar en je gaat er vanuit dat je vriendin trouw is. Wanneer blijkt dat dit niet zo is, komt dat keihard aan. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je kunt herkennen of de belangrijkste vrouw in je leven geen tweede agenda heeft. We schrijven dit artikel niet om je wantrouwend te maken, maar wel om je te waarschuwen. Liefde maakt immers blind.

Als jullie samen gelukkig zijn en alles met elkaar delen, heb je waarschijnlijk niks om je zorgen over te maken. Als er geen reden is om je vriendin te verdenken van vreemdgaan, dan moet je ook geen reden gaan zoeken. Mocht je er zo nu en dan wel aan twijfelen of ze eerlijk tegen je is, dan kan dit artikel je meer duidelijkheid verschaffen. Dit zijn namelijk de 7 belangrijkste tekenen die erop kunnen duiden dat je vriendin vreemd gaat.

1. Haar constante en geheimzinnige telefoongebruik

Tijdens het eten, op de bank, in de auto, in bed. Het maakt niet uit waar jullie zijn of wat jullie aan het doen zijn, zij kijkt constant op haar telefoon. Ze verliest haar toestel niet uit het oog en staat het niet toe dat jij hem gebruikt. Regelmatig legt ze haar smartphone lachend weg. Wanneer je vraagt wat er zo grappig is, wil ze dit niet zeggen en begint ze geheimzinnig te doen. In dit geval is de kans groot dat ze iets probeert te verbergen en dat is geen goed teken.

2. In de slaapkamer wil ze alleen nog maar slapen

Wanneer je al lange tijd samen bent met je vriendin is het niet vreemd dat de frequentie waarop jullie de liefde bedrijven terugloopt. Dit is zelfs heel gewoon, maar pas wel op. Wanneer de geslachtsdrift van je vriendin zakt tot onder het vriespunt, kan het zijn dat er meer speelt. Dit moet je niet negeren, dus probeer hier met haar over te praten. Als ze dit gesprek constant ontwijkt of met slechte excuses komt, kan het zijn dat ze iets voor je verzwijgt.

3. Ze begint andere woorden te gebruiken en heeft opeens nieuwe interesses

Wanneer we veel met anderen optrekken, zijn we geneigd om hun gewoontes, taalgebruik en interesses over te nemen. Dus mocht je vriendin ineens een hoop andere woorden gebruiken en plotseling bovenmatig geïnteresseerd zijn in iets waar je haar nog nooit over gehoord hebt, dan moet je nagaan hoe dit kan. Vraag het haar en laat je niet afwimpelen met de bewering dat ze het op televisie heeft gezien.

4. Ze is opeens een stuk vrolijker en lijkt meer zelfvertrouwen te hebben

Verliefdheid is op verschillende manieren te herkennen. Zeker als de liefde nog vers en nieuw is. Op dat moment ben je ongekend gelukkig en door alle aandacht voel jij je beter over jezelf. Voor je vriendin geldt hetzelfde, dus probeer te ontdekken waarom ze opeens zo vrolijk en vol vertrouwen is. Natuurlijk kan het gewoon zijn dat ze heel gelukkig is met haar leven. Je moet namelijk niet gaan denken dat je vriendin je belazerd omdat ze blij is, maar let wel op plotselinge veranderingen in haar gemoedstoestand.

5. Ze reageert heftig op zelfs de meest simpele vragen en schiet snel in de verdediging

Wie wat te verbergen heeft, staat vaak onder grote spanning. Dat is moeilijk om te verbergen en je bent geneigd om overal wat achter te zoeken. Dus wanneer je puur uit interesse aan je vriendin vraagt waar ze is geweest en ze reageert meteen defensief, dan weet je dat ze misschien wat te verbergen heeft. Maar ook hier moet je weer mee oppassen. Als ze een keer kortaf tegen je is, zegt dat niet meteen dat ze vreemd gaat. Ze kan ook gewoon even wat minder goed in haar vel zitten.

6. Ze beschuldigt jou van vreemdgaan

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van zelfverdediging. Je draait de rollen gewoon om en legt dezelfde beschuldiging bij de ander neer. Dit doen we omdat we ons schuldig voelen voor wat we gedaan hebben en projecteren dit vervolgens op iemand anders. Als je vriendin dit doet, weet je in ieder geval zeker dat ze iets te verbergen heeft.

7. Ze vergeet welke verhalen ze wel en niet aan je verteld heeft

Vertelt je vriendin met regelmaat twee keer hetzelfde verhaal, maar refereert zo ook regelmatig naar een verhaal dat ze je nog noog verteld heeft? Dan kan dat erop wijzen dat ze deze gesprekken ook regelmatig met iemand anders heeft. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat ze vreemd gaat, maar het is wel iets om in de gaten te houden.

Mocht je één of meerdere tekenen wel eens opgemerkt hebben in je relatie, maak je dan nog geen zorgen. Grote kans is dat ze dit deed om een hele andere reden dan vreemdgaan. Mocht je (bijna) alle signalen met grote regelmaat opvangen, dan kan dat helaas wel betekenen dat je vriendin niet helemaal trouw is. In dat geval doe je er goed aan om met haar te gaan zitten en het uit te praten. Een relatie vol twijfel loopt namelijk nooit goed af. Twijfel je om de relatie te beëindigen, lees dan eerst even dit artikel. 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.