Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 17 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

6 must-have LEGO sets voor volwassenen om bij weg te dromen

De bioscopen, terrassen en restaurants gaan binnenkort beperkt open, maar voorlopig zitten we nog gewoon thuis. Gelukkig biedt LEGO soelaas in de vorm van uitdagende bouwsets, interessant voor jong maar ook juist voor oud.

Onlangs lichtten we al verschillende toffe LEGO sets voor je uit. Van imposante bouwwerken tot technisch complexe auto’s. Stuk voor stuk bouwsets waar een kind bang van wordt. Duidelijk dus: LEGO richt zich met deze hebbedingen echt op volwassenen. Het perfecte quarantaine vermaak, nadat je Netflix hebt uitgespeeld.

LEGO sets voor volwassenen

We zetten nog eens zes must-have sets op een rijtje, zonder op de prijskaartjes te letten. Dat levert zeer toffe LEGO sets op, die soms zo duur zijn dat je er praktisch een hypotheek voor af moet sluiten. Maar hé, dromen mag altijd!

LEGO Star Wars Death Star – 10188

We trappen af met een iconisch beeld: de Death Star. Dit imposante ruimteschip uit Star Wars kent iedereen. Het bijzondere aan deze bouwset is dat je vooral de binnenkant van de Death Star bouwt en kunt zien, in tegenstelling tot veel andere sets van de speelgoedfabrikant. Meestal bouw je met de plastic steentjes vooral de buitenkant van gebouwen, schepen en planeten. Hardcore fans zien talloze scènes uit Star Wars IV en VI terug, gerealiseerd met 24 iconische personages en natuurlijk Droids!

Klik hier voor actuele prijs- en koopinformatie

LEGO Star Wars Death Star
(Afbeelding: LEGO

LEGO Harry Potter De Zweinstein Express – 75955

We blijven even in de iconische films hangen met de Zweinstein Express. Precies, de trein waarmee Harry Potter in de films richting de school voor tovenaren vertrekt. Bouw de scène na waarin Ron, Harry en Hermelien door een muur verdwijnen en bescherm de leerlingen tegen de Dementors. Koop er tevens wat extra rails bij en je hebt de Zweinstein Express door je complete LEGO stad rijden.

Klik hier voor actuele prijs- en koopinformatie

LEGO Harry Potter De Zweinstein Express - 75955
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Stranger Things The Upside Down – 75810

We springen van de iconische films naar de iconische series met Stranger Things. Ja, ook van die Netflix hit bestaan er LEGO-sets. Met dit bouwwerk bouw je zowel het huis van de familie Byers als de Upside Down. Het resultaat is een huis met twee gezichten, waarvan je een deel letterlijk ondersteboven bouwt. Inclusief natuurlijk commissaris Jim Hopper, Joyce Byers, Mike Wheeler, Lucas Sinclair, Dustin Henderson en Elf.

Klik hier voor actuele prijs- en koopinformatie

LEGO Stranger Things The Upside Down - 75810
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic Dom’s Dodge Charger – 42111

Dom’s Dodge Charger is de nieuwste set in dit lijstje. Sinds kort kunnen fans van de Fast & Furious franchise de beroemde bolide nabouwen, dankzij de LEGO Technic-lijn. De muscle car werd uitgebracht ter ere van de nieuwe film van dit jaar, maar die is door de huidige crisis helaas uitgesteld tot 2021. Maar goed, gelukkig hebben deze replica nog.

Klik hier voor actuele prijs- en koopinformatie

1970 Dodge Charger, Fast and Furious, LEGO
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic Land Rover Defender – 42110

Als je dan toch naar Technic-sets aan het kijken bent, dan is deze Land Rover Defender zeker het checken waard. LEGO heeft samen met de autofabrikant een gedetailleerde reproductie afgeleverd. De vierwielaandrijving met drie differentiëlen werkt echt, evenals de lier en de onafhankelijke wielophanging. Ook aan de binnenkant kun je een hoop authentieke details bewonderen, van een gedetailleerd dashboard tot de stoelen. Oh ja, en til de motorkap op om de zes-cilindermotor te bekijken. Een set waarmee je niet snel uitgebouwd raakt.

Klik hier voor actuele prijs- en koopinformatie

LEGO Technic Land Rover Defender - 42110
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Creator Expert Ford Mustang – 10265

Ben je toch meer van de ‘normale’ LEGO? Dan is deze Ford Mustang een aanrader. Witte racestrepen, een donkerblauwe carrosserie en vijf-snaaks velgen zorgen voor een stoere uitstraling die niet onder doet voor de real deal. Ga terug naar de jaren zestig met de ducktail-spoiler, een nitro-tank en het gedetailleerde 390 V8-motorblok onder de motorkap. Je kunt zelfs de achteras aanpassen.

Klik hier voor actuele prijs- en koopinformatie

LEGO Technic Land Rover Defender - 42110
(Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.