Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 23 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is de rijkste voetballer op aarde en je kent hem niet

Zij het door betoverende voetbalkunstjes of dankzij gladde sponsorpraatjes, Messi, Ronaldo en Neymar verdienen van alle voetballers ter wereld het grofste geld. Maar wedden dat je nog nooit van de rijkste voetballer op onze planeet gehoord hebt?

Volgens financieel tijdschrift Forbes ging de kleine Lionel Messi dit jaar met het grootste salaris van alle atleten lopen. De vlo verdiende in 2022 ongeveer 130 miljoen euro, gevolgd door NBA-superster LeBron James (120 miljoen euro) en eeuwige tweede – of in dit geval derde – Cristiano Ronaldo (115 miljoen euro).

Neymar is vervolgens de vierde en laatste voetballer in het top 10-lijstje van best betaalde atleten ter wereld, maar wie is nou de voetballer met het grootste vermogen? We hebben het dus niet over het grootste salaris, maar over de grootste bankrekening.

De vijf rijkste voetballers op aarde

Ooit al van Faiq Bolkiah gehoord? Wij ook niet. Nochtans is hij de rijkste voetballer ter wereld.

1. Faiq Bolkiah – 20 miljard euro

Faiq Bolkiah heeft zijn fortuin (een vermogen van 20 miljard euro) niet gemaakt door de hele wereld te verbazen met zijn voetbaltalent. Maar de huidige kapitein van de Bruneise nationale ploeg kan zeker een aardig potje ballen, getuige zijn passage bij de jeugd van Chelsea. Rijk zal hij er echter niet mee geworden zijn.

Nee, daarvoor moeten we bij zijn oom aankloppen: de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah. We raden je alleen aan niet té luid op de deur te bonken, wil je niet achter de tralies belanden.

2. Mathieu Flamini – 10 miljard euro

De voormalige middenvelder van Arsenal heeft de voetbaltop wel bereikt, maar hij heeft nooit echt deel uitgemaakt van het kransje absolute wereldsterren uit zijn tijd. Ook de financiële top heeft hij beklommen, maar niet al dribbelend. De tweede rijkste voetballer ter wereld heeft blijkbaar niet alleen talentvolle benen.

Flamini is namelijk mede-oprichter van GF Biochemicals, een wereldleider in derivaten van levulinezuur. Geen idee wat dat is? Je bent dan ook geen miljardair.

3. Cristiano Ronaldo – 500 miljoen euro

Dankzij sponsorcontracten met Nike, Kentucky Fried Chicken en Samsung is het vermogen van Ronaldo groter dan dat van Lionel Messi.

En ook op Instagram verdient de voetbalster een stuk meer dan zijn rivaal, waardoor hij zich de vierde rijkste voetballer op Aarde mag noemen.

4. Lionel Messi – 400 miljoen euro

Messi verdient bij PSG een hoger salaris dan Ronaldo bij Manchester United, maar qua onderhandelingstechnieken mag de GOAT bij de Portugees in de leer.

De Argentijn heeft dankzij een levenslang contract met Adidas en sponsordeals met Pepsi, Turkish Airlines en Budweiser een totaal vermogen van 400 miljoen euro.

5. David Beckham – 400 miljoen euro

Één van de grootste stijliconen aller tijden is tevens één van de rijkste voetballers ooit. Beckham is tegenwoordig mede-eigenaar van de nieuwe MLS-club Inter Miami en ambassadeur van onder andere H&M en L’Oréal. Binnenkort verschijnt ook op Disney+ een serie waarin hij een jeugdteam uit zijn bakermat van Oost-Londen probeert uit de kelder van het klassement te halen.

Maar of de gehaaide zakenman het uit de goedheid van zijn hart heeft gedaan of voor de Mickey Mouse-dollars laten we in het midden.

* De vermogens zijn geschatte vermogens, die per medium verschillen.

Als je het volledige lijstje wil bekijken, dan kan dat hier. Of bekijk anders ook eens het lijstje met de best betaalde beroemdheden op OnlyFans. Kijken kan altijd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.