Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 22 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Lord of the Rings-NFT houdt gemoederen bezig: top of flop?

Warner Bros. Discovery heeft de krachten gebundeld met Web3-frima Eluvio. Samen brengen ze The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring geheel uit als set van NFT’s. De reacties onder de onthulling zijn vooral cynisch.

Oké, een film die velen van ons al tig keer hebben gezien verschijnt dus in digitale vorm als set van NFT’s. Allemaal leuk en aardig, maar fysieke versies van alle LOTR-films bestaan al in 4K-kwaliteit. Warner Bros. en Eluvio hebben dan ook een ander doel voor ogen: het publiek alvast enthousiast maken voor de WB Movieverse, een platform waar fans film-NFT’s kunnen kopen, ruilen en verhandelen. De uitgave van de set NFT’s is hier een klein voorproefje van en moet ons vooral overtuigen met 2 speciale edities: Mystery en Epic.

Lord of the Rings-NFT als kickoff WB Movieverse

De heruitgave van de eerste LOTR-film van regisseur Peter Jackson uit 2001 zal verschijnen op de ‘Branded Content Blockchain’ van Eluvio. In een persbericht sprak Eluvio’s CEO Michelle Munson vol lof over Warner Bros. voor de toewijding aan NFT-projecten, die overigens niets met Anthony Hopkins te maken hebben. Volgens Munson is de samenwerking klaar om films in NFT-vorm naar een nog groter publiek te brengen.

“Fans van The Lord of the Rings-franchise kunnen nu een epische media-ervaring beleven, eraan deelnemen en uitwisselen. Een ervaring die fans ongetwijfeld zal verrassen en verrukken. Het is echt ontworpen voor een grootschalig consumentenpubliek, niet alleen voor web3-enthousiastelingen. Mede daarom zou het zo opmerkelijk en boeiend moeten zijn en voelen”, aldus Munson.

LOTR Mystery en Epic-edities

Je kunt de NFT in twee uitgaven kopen. Zo wordt de 30 dollar Mysterie-editie – samen met de digitale kopie van de film – geleverd met een van drie interactieve navigatiemenu’s. Deze zijn geheel gemodelleerd naar iconische locaties uit de films: The Shire, Rivendell of de Mines of Moria. Daarnaast ontvang je unieke afbeeldingsgalerijen van de locatie, acht uur aan speciale functies en een aantal verborgen AR-verzamelobjecten.

lord of the rings nft
(Afbeelding: Warner Bros.)

De Epic-editie is nog epischer en voor 100 dollar krijg je – samen met een digitale kopie van de film – toegang tot menu’s en foto’s van alledrie de bovengenoemde locaties. Ook ontvang je extra foto’s en beeldmateriaal die niet bij de Mysterie-editie zitten.

Opgeklopt browser-gebaseerd keuzemenu

Klinkt allemaal leuk en aardig. Toch voelt het een beetje alsof je een flinke som geld betaalt voor een opgeklopt browser-gebaseerd keuzemenu dat wordt aangeboden als een NFT-verzamelobject. De tijd zal leren hoeveel vraag er daadwerkelijk is naar de Lord of the Rings NFT’s. Misschien zijn ze net als de Anthony Hopkins-NFT’s wel binnen 7 minuten uitverkocht. Wie weet.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended edition) als digitale film-NFT is vanaf 21 oktober 2022 verkrijgbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.