Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Films & Series 11 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

5 hartverwarmende filmhuis films op Netflix die je zeker moet zien

Iedere week houden we nauwlettend in de gaten welke nieuwe series en films er naar Netflix gaan komen, maar vergeet ook de klassiekers niet. In de afgelopen eeuw zijn er vele meesterwerken verschenen die de basis hebben gelegd voor de films die volgden. Deze echte klassiekers moét je gezien hebben en gelukkig zijn er een hoop te vinden binnen het aanbod van Netflix. Wij selecteerden er tien voor je.

Hadden we het vorige week nog over te gekke klassiekers die je moet kennen, behandelen we het deze week over mooie filmhuis films. Minder bekend, maar stuk voor stuk prachtig.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, IMDb: 8,3

Deze film moet je absoluut gezien hebben. Geen enkel excuus zal het rechtvaardigen als je zegt dat je geen weet hebt van Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Kate Winslet en Jim Carrey spelen de sterren van de hemel als het worstelende koppel Clementine en Joel. De neerslachtige Joel ondergaat een procedure die zijn ex-vriendin Clementine voor altijd uit zijn geheugen zal wissen, maar wat doe je als je daar spijt van krijgt?

Eternal Sunshine of the Spotless Mind staat al enige tijd op Netflix. Kijk hem zeker nog snel, het is een mooie film die je in het weekend met je vriendin kunt zien.

Dazed and Confused, IMDb: 7,7

Dazed and Confused wordt gezien als een ware filmhuis film, al zou je nu zeggen dat het gewoon een ordinaire American Pie-lookalike is. Deze film kwam echter ver voor de American Pie-filmreeks uit. De film neemt je mee in het leven van een groep afgestudeerde middelbare scholieren die hun laatste schooldag vooral gebruiken om stoned te worden.

Wat maakt deze filmhuis film nu zo speciaal? Deze film schetste de blauwdruk voor de Van Wilder– en American Pie-films. Zin om even te lachen om een echte klassieker die je ouders waarschijnlijk ook nog goed kennen? Bekijk hem dan snel op Netflix.

The Meyerowitz Stories IMDb: 7.0

De vervreemde familie Meyerowitz komt samen als vader Harold (Dustin Hoffman) wordt gediagnosticeerd met een ernstige ziekte. De familie, of liever gezegd: het bij elkaar geraapte zooitje, moet het met elkaar zien uit te houden en elkaar zien te ondersteunen tijdens de lijdensweg van hun vader.

De film laat je lachen, maar weet op een prachtige wijze op je emotie in te spelen. Dat zie je niet vaak, maar The Meyerowitz Stories heeft dan ook verschillende prijzen gewonnen.

Babel, IMDb: 7,5

De kracht van Babel zit in de holistische manier van het filmschrijven. De ogenschijnlijke verhaallijnen zouden niets met elkaar te maken moeten hebben, maar de algehele boodschap van een de film zijn wel degelijk verbonden. Daarmee is dit absoluut een film die je gezien moet hebben.

Babel staat nu op Netflix. Je moet hier wel even de tijd voornemen. Bij deze film moet je blijven opletten, dus zet hem op een rustig moment op en geniet.

The Fundamentals of Caring, IMDb: 7.3

Een gepensioneerde schrijver (Paul Rudd) vindt zijn nieuwe roeping na een persoonlijke tragedie. Hij wordt een begeleider van gehandicapte jongeren. In The Fundamentals of Caring belandt hij met de jonge, boze Trevor die lijdt aan de ziekte van Duchenne, op een roadtrip. Dit is een hartverwarmende film die elke man heeft moet zien.

Zoals veel van deze filmhuis films is dit ook film die zowel grappig als hartverscheurend kan zijn. Deze film is al een tijdje te zien op Netflix. Dus wacht niet te lang. Voor je het weet wordt ‘ie verwijderd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.