Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 5 jun 2018

10 Klassiekers op Netflix die je gewoon gezien moet hebben

Iedere week houden we nauwlettend in de gaten welke nieuwe series en films er naar Netflix gaan komen, maar vergeet ook de klassiekers niet. In de afgelopen eeuw zijn er vele meesterwerken verschenen die de basis hebben gelegd voor de films die volgden. Deze echte klassiekers moét je gezien hebben en gelukkig zijn er een hoop te vinden binnen het aanbod van Netflix. Wij selecteerden er tien voor je.

Pulp Fiction (1994), IMDb: 8.9

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Quentin Tarantino één van de beste en meest unieke filmmakers aller tijden is. Pulp Fiction is zonder twijfel zijn beste werk tot zover. Een briljante misdaadfilm over een huurmoordenaar, zijn filosofische partner en een afgetakelde bokser. Het verhaal is simpelweg ongeëvenaard, om over de cast nog maar te zwijgen. John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis. Allemaal zijn ze van de partij

The Godfather Trilogy (1972, 1974 en 1990), IMDb: 9.2, 9.0 en 7.6

Een 100% score op Metacritic.com. Het is niet veel films gegeven, maar het eerste deel in de The Godfather Trilogy is erin geslaagd. Een briljante productie die nog steeds wordt gezien als de beste maffia film die ooit is verschenen. Ook deel twee, en in mindere mate deel drie, zijn pareltjes die iedere filmliefhebber gezien moet hebben. Het meesterwerk van Francis Ford Coppola nog niet gezien? Ga dit dan snel doen!

Saving Private Ryan (1998), IMDb: 8.6

Er zijn inmiddels ontelbaar veel oorlogsfilms en een groot deel daarvan speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ondanks de gigantische hoeveel concurrentie kent iedereen Saving Private Ryan. Dat is volkomen terecht, want er zijn maar weinig films die oorlog op zo’n intense en emotionele manier in beeld brengen. Een diepe buiging voor regisseur Steven Spielberg en hoofdrolspeler Tom Hanks. Een oorlogsfilm die je een keer gezien moet hebben.

Forrest Gump (1994), IMDb: 8.9

Dat Tom Hanks een briljant acteur is, wordt wel duidelijk uit hoe vaak hij in deze lijst te vinden is. Volgens velen is Forrest Gump zijn beste film en dat is ook heel begrijpelijk. Het verhaal over de niet al te bijstere Forrest en zijn reis door de recente geschiedenis van Amerika is op alle fronten briljant en aantrekkelijk voor een zeer breed publiek. Een absolute publiekslieveling.

The Shawshank Redemption (1994), IMDb:9.3

Als we IMDb mogen geloven is dit de beste film ooit gemaakt. Dat is natuurlijk nogal subjectief, maar de dramafilm met Morgan Freeman in de hoofdrol hoort absoluut bij de top. Het verhaal van Stephen King komt prachtig uit de verf en het acteerwerk is van een ongekend hoog niveau. The Shawshank Redemption staat gewoon op Netflix, dus er is geen reden om dit meesterwerk niet gezien te hebben.

Catch Me If You Can (2002), IMDb: 8.1

Daar is Tom Hanks weer. Ditmaal samen met nog een legendarisch acteur, namelijk Leonardo DiCaprio. Dit waargebeurde verhaal over een FBI agent die jacht maakt op een vervalser kijkt heerlijk weg. De chemie tussen DiCaprio en Hanks is ongekend waardoor het niveau van de film tot grote hoogte stijgt.

WALL-E (2008), IMDb: 8.4

Disney magie op zijn allerbest. Deze film over een robotje die afval opruimt gaat veel dieper dan het kinderlijke uiterlijk. WALL-E heeft meerdere awards gewonnen en is volgens velen de beste animatiefilm ooit gemaakt. Laat je dus niet misleiden door het uiterlijk van deze prachtige film en geniet via Netflix vanavond nog van het beste wat Disney Pixar te bieden heeft.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), IMDb: 8.3

Jim Carrey kennen we vooral als grappenmaker, maar zijn beste film is niet per se een komedie. Eternal Sunshine of the Spotless Mind is veel meer dan dat. Het is een prachtig verhaal over liefde en de pijn die daar soms helaas bij hoort. Zeker een aanrader om een keer met je geliefde te kijken.

12 Years a Slave (2013), IMDb: 8.1

De geschiedenisboeken staan vol met zwarte pagina’s, maar zo duister als die over de slavernij zijn er maar weinig. 12 Years a Slave maakt dat op ongekend indrukwekkende wijze nog maar weer eens duidelijk. Dit is geen film die je even tussendoor kijkt. Het is een emotioneel en zwaar verhaal over een vrije zwarte man die wordt verkocht als slaaf. Een ongekend indrukwekkende film die je gezien moet hebben.

No Country for Old Man (2007), IMDb: 8.1

Grote kans dat je wel eens van de Coen Brothers gehoord hebt. Ethan en Joel Coen zijn samen verantwoordelijk voor een aantal fantastische films, maar No Country For Old Men is hun absolute meesterwerk. Dat is te danken aan de sterrencast die bestaat uit Javier Bardem, Tommy Lee Jones, Josh Brolin en Woody Harrelson, maar vooral aan het fantastische verhaal.

Meer Netflix

He je al deze filmklassiekers al gezien? Klik dan hier voor een overzicht van alle films en series die recentelijk op Netflix zijn verschenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 Klassiekers op Netflix die je gewoon gezien moet hebben
Sluiten