Felix Decavel
Felix Decavel Auto's 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

21-jarige van 284 euro naar 36K per dag met geniale autostickers

TikTok, een gezonde dosis creativiteit en 300 dollar (284 euro). Meer had Jason Siu niet nodig om van zijn bijverdienste een fulltime business te maken. Inmiddels rijft de 21-jarige soms 38 duizend dollar (36 duizend euro) per dag binnen met unieke stickers en accessoires voor auto’s.

Ditmaal geen AI-idee dat in zeven maanden tijd 150.000 dollar heeft opgebracht. Maar ook de startup van Jason Siu stijgt astronomisch snel in waarde. En dat allemaal dankzij een viral filmpje op TikTok.

Autostickers leveren 38 duizend dollar op per dag

Met 300 dollar op zak uit een vorige bijverdienste kocht de universiteitsstudent een vinylprinter. Het plan was om zelfgemaakte autostickers te verkopen aan vrienden om met het geld accessoires te kunnen kopen voor zijn eigen auto. Na dit succes schakelde hij over naar duurdere producten om meer geld in het laatje te brengen en zijn Nissan verder te kunnen pimpen.

Maar dankzij de raad van een maat, kan hij inmiddels een heel wagenpark bij elkaar kopen. Door TikTok in plaats van Twitter en Facebook te gebruiken als marketing-tool, stegen de verkoopcijfers van Invalid.jp pijlsnel. En al zeker nadat dit filmpje van een LED-stickerpaneel viral ging met zo’n 3 miljoen views. Drive Safe!

@invalid.jp

Sticks on to any car , shows through ALL tint. 4+ MODES! Get yours now before its too late! ⭐️ #caraccessories #cars #invalidjp

♬ original sound – invalid.jp

Na de bovenstaande upload verdiende Siu plots 12.000 dollar op een enkele dag. De trein was vertrokken. Een jaar later haalde een van zijn filmpjes op TikTok maar liefst 9 miljoen views met een door GTA geïnspireerd vensterpaneel. Dat bracht de 21-jarige ondernemer vervolgens 38 duizend dollar op aan sales in slechts 24 uur tijd. Politie niet inbegrepen.

@invalid.jp

Wanted LED panels just dropped! Sticks on to any surface, Get yours now for 50% OFF! #invalidjp #caraccessories #jdm #stance #gta5 #gta6

♬ www.invalid.jp – invalid.jp

Inmiddels is het een bedrijf met ruim 500.000 dollar aan omzet in 2022. Volgens Siu is ongeveer 30 procent daarvan pure winst. Bovendien zou Invalid.jp de cijfers uit het voorgaande jaar al meer dan overtroffen hebben in 2023. Maar daar komt veel bij kijken voor iemand die nog fulltime studeert. In de ochtend gaat Siu naar de les, en na de middag spendeert hij zijn tijd in het magazijn om de business rond zijn autostickers draaiende te houden.

“Ik ben de hele tijd supergestrest”, vertelt de 21-jarige Siu aan CNBC. “Het is niet zomaar een bedrijfje in mijn ouderlijk huis meer, waar ik gewoon een pauze in kan lassen. Nu moet het echt werken.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.