Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Stijl 13 aug 2018
Leestijd: 4 minuten

10 stijlvolle Nike Air Max-sneakers die perfect in jouw garderobe passen

Wie Nike zegt, zegt Air Max. Hoewel Nike bekend is van verschillende soorten sneakers, zijn de Air Max-modellen met afstand de populairste. Verkrijgbaar in verschillende en soms zelfs bizarre vormen. Je kan er een huis mee vullen. Ieder heeft zijn eigen favoriet, maar dit zijn de populairste modellen geweest door de jaren heen. 

Air Max 87 (Air Max 1)

Het originele paar is onderhand 31 jaar oud en zeker niet vergeten. Nike noemt dit model tegenwoordig de ‘Air Max 1’, maar dit is in werkelijkheid de uitvoering van de eerste Air Max-sneakers die hun debuut maakten in 1987. Als je voor een paar wil gaan die het nostalgische gevoel goed heeft weten vast te houden, kies dan voor dit model. De Air Max 1 in het rood met wit.

Air Max 95 Essential

Robuust en ‘rugged‘, dit is de meest passende beschrijving voor de uitvoering van de Air Max uit ’95. Dit paar heeft veel voor ons betekend toen we opgroeiden en zo wordt ‘ie zelfs in 2018 nog in veel verschillende versies uitgebracht. Wij kopen hem vooral als ruige streetwear-schoen die het verdient om gezien te worden.  Wij kiezen voor het ‘OG’ model.

Air Max LD Zero

Laten we niet vergeten dat sneakers een functionele rol spelen in het leven van een sporter. De streetwear-scene heeft het redelijk overgenomen, zo maakt het niets meer uit of je sneakers nu wel of niet naar de gym draagt. De Air Max LD Zero-sneaker is een prachtige combinatie van vorm en functie. Hardlopers, maar ook basketballers geven veelal de voorkeur aan dit paar vanwege de demping in de zool. Air, als of je op je op lucht loopt. Het is geen geheim dat Nike hier een succesformule voor heeft ontwikkeld.

Nike Air Max sneakers die je moet herkennen

Air Max 90

Misschien ben je niet bekend met alle sneakers in deze lijst, dat is immers de bedoeling, maar dit paar kent vrijwel iedereen. De immens populaire Air Max-sneakers uit de jaren ’90 zijn nog steeds niet aan te slepen. Elk jaar wordt dit paar herzien op zijn eigen manier en je kunt er niet omheen, dit is en blijft het iconische Air Max-model. We zouden Manners niet zijn als we niet zouden kiezen voor dit befaamde paar sneakers in het wit.

Air Max Zero

Je zou zeggen dat dit paar uit het zero’s-tijdperk moet komen, maar dat is niet helemaal waar. Deze schoenen zijn eigenlijk nog redelijk recent. De Zero maakte zijn debuut op 26 maart 2015  en je kunt stellen dat het een moderne remake is van de onwijs populaire sneaker. Ze zijn strakker en iets meer minimalistisch, maar zeker niet minder mooi. Ook dit paar is het strakst in het wit en je koopt ze hier.

Air Max 97

In de aanloop naar het jaar 2000 begon Nike enigszins te experimenteren met zijn sneakers. Dit paar is het overduidelijke resultaat. Ze lijken niets op de andere modellen, afgezien van de dikke zool en de Air Max 95. Deze variant is niet voor iedereen, dat mag wel gezegd worden. De sneaker uit 1997 doubleert als een hardloopschoen, en is wederom een sneaker die vorm en functie combineert. Twintig jaar na de release zijn ze nog steeds te koop en onverminderd populair.

Nike Air Max sneakers die je moet herkennen

Air Max 270 (Flyknit)

Dit paar is gebaseerd op de Air Safari die in 1987 uitkwam en was bedoelt als jubileum-uitgave. Nike pakte dit ook groots aan. De sneakers waren in het begin van het jaar overal te zien en dat is niet veranderd, na een halfjaar zijn er meer dan twintig verschillende kleurvarianten uitgebracht, heb je de keuze om hem zelf te designen en is er naast de standaarduitgave ook een Flyknit-model. Kortweg: ze kosten wellicht een flinke duit, maar dit is één van de mooiste sneakers die je dit jaar nog aan je voeten kunt dragen.

Nike Air Max sneakers die je moet herkennen

Air Max Sequent 3

Het lijkt niets op een hardloopschoen, sterker nog: het heeft meer weg van de bovengenoemde Nike 270. Toch is dit het model waar je kilometers op kunt maken. Het zijn stijlvolle sneakers en dankzij de heerlijke demping in de zool kun je hier prima mee sprinten. Is jouw gear aan vervanging toe? Overweeg dit paar dan eens.

Nike Air Max sneakers die je moet herkennen

Air Max Flair 50

Je zou kunnen stellen dat dit paar niet echt in het rijtje thuis hoort, maar dat doet ‘ie toch echt. Deze mesh-sneakers zijn wederom te herkennen aan de dikke, luchtige zool, maar hebben verder weinig weg van de 97 of de ‘OG’ 95-sneakers. Ze zijn strakker en vooral minimalistisch en bedoeld als sportschoen. Onze voorkeur gaat uit naar de grijs-zwarte sneakers.

Nike Air Max sneakers die je moet herkennen

Nike Air Max Uptempo 95

De naam geeft het eigenlijk al weg. De Nike Uptempo uit 1995 was van origine een basketballschoen. Vandaag de dag zul je hem nog steeds op het veld tegenkomen. Ze zijn uitgesproken en de drager van de sneakers wil dat echt laten zien dat hij het speelveld domineert, net als stijlvoorkeuren. Onze tip: als je hem wil dragen, koop ook dit paar dan in het wit.

Nike Air Max sneakers die je moet herkennen

Meer sneakers?

Wil je nu weten welke sneakers deze week uitkomen of ben je meer geïnteresseerd in de essentiële adidas-sneakers? Bekijk dan ons dossier op Manners en laat je nog meer inspireren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.