Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze 1-euromunt is €720 waard en er zijn meer waardevolle euro’s

Wisselgeld kun je met desinteresse in je broekzak stoppen, maar het is veel leuker om het even goed te inspecteren. Er is bijvoorbeeld de 1-euromunt ‘Da Vinci Face Error’, die 720 euro waard is. En zo zijn er meer euro’s met een hogere waarde.

Oké, ze halen het niet bij de 2-euromunt die 4.595 euro waard is. Maar een echte numismaat kijkt meer naar de uniciteit dan de waarde.

1-euromunt Da Vinci Face Error is 720 euro waard

En uniek is deze 1-euromunt uit 2022, bekend als Da Vinci Face Error, zeker. Het gaat namelijk om een misdruk en die zijn net als bijvoorbeeld fout gedrukte Pokémon-kaarten of Flippo’s meer waard dan normale edities. Waarde: 720 euro.

Deze 1-euromunt is €720 waard en er zijn meer waardevolle euro's da vinci face error
Da Vinci Face Error (Afbeelding: Etsy)

Het is een 1-euromunt met op de achterkant L’uomo vitruviano, het beroemde werk van Leonardo da Vinci. Op deze beperkte oplage zit alleen een fout in het gezicht, en dat is iets waar numismaten juist op letten. Via Etsy te koop voor 720 euro. Als je ‘Da Vinci Face Error’ zoekt via Google, kom je ook bij andere verkoopsites als eBay.

Reguliere 1 euro’s met een hogere nominale waarde

Maar er zijn dus ook reguliere 1-euromunten die veel meer waard zijn dan de nominale waarde van 1 euro. En bij deze muntjes vind je sneller tussen je wisselgeld dan de Da Vinci Face Error.

1-euromunt finland 2001 vogel meer waard dan 1 euro
Deze Finse euromunt is 15 euro waard (Afbeelding: ECB)

Zo is er een Finse 1-euromunt die veel meer waard is dan de nominale waarde, doordat deze munt uit de roulatie is gehaald. Als je een Griekse munt met uil erop vindt in je portemonnee, verdient die ook inspectie. Check deze vijf 1-euromunten die tot 1400 procent meer waard zijn dan 1 euro.

Waardevolle Nederlandse 2-euromunten

In Nederland heb je, ondanks de open grenzen in Europa, nog altijd de grootste kans om een waardevolle Nederlandse munt te vinden. Check de Nederlandse 2-euromunten met de hoogste waarde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.