Felix Decavel
Felix Decavel Banen & Salaris 4 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel verdient de CEO van Unibet aan jouw weddenschappen

Afgelopen weekend opnieuw achter het net gevist? Geen man overboord, je verloren centen worden goed besteed. Dit is hoeveel salaris de CEO van Unibet verdient aan jouw weddenschappen.

Met dank aan Jonas Vingegaard die het vertikte om Wout van Aert zondag een welverdiende wederdienst te bewijzen in de Tour de France, stelde onze leeggeroofde portefeuille vervolgens de ultieme hamvraag.

Hoeveel geld verdient de Zweedse CEO van Unibet eigenlijk zelf aan zo’n ondankbare Deen? Persoonlijke weddenschappen niet inbegrepen uiteraard.

Zoveel salaris verdient de CEO van Unibet

Unibet valt in principe onder de mantel van Kindred Group. Dit Maltese moederbedrijf beheert naast het welbekende gokkantoor nog acht andere merken waarbij casinospelletjes, online poker, bingo en sportweddenschappen evenwel de grootverdieners zijn. Maar bij grootverdieners kunnen we zeker ook de CEO van Kindred – en dus Unibet rekenen.

Op basis van het meest recente jaarverslag uit 2022, bleek het salaris van topman Henrik Tjärnström in ieder geval een stuk hoger te liggen dan bijvoorbeeld bij KLM of de Staatsloterij het geval is. Zoals gebruikelijk bij grote multinationals, krijgt de CEO van Unibet naast een vast loon ook nog prestatiegebonden bonussen uitgekeerd, zowel in de vorm van extra salaris als in de vorm van aandelen.

Alle cijfers in de tabel hieronder zijn brutobedragen en geven de jaarlijkse verloning weer. Daarbij wel belangrijk: inmiddels hebben Kindred en Unibet een nieuwe CEO aangesteld nadat Tjärnström in mei was opgestapt. Hoe dan ook, zal zijn opvolger in 2023 ongetwijfeld een vergelijkbaar salaris ontvangen.

Type Verloning Ontvangen Bedrag
Vast Salaris € 651.228
Andere Beloningen € 746.880
Variabele Bonussen € 770.238
Waarde Ontvangen Aandelen € 590.847
Pensioenkosten € 209.406
Totaal Ontvangen Salaris € 2.968.599

Wil jij evenveel verdienen als de CEO van Unibet? Geen probleem. Als je een kleine drie miljoen euro inzet op de winst van Jonas Vingegaard in de Tour de France dit jaar, krijg je het dubbele terug. Met daarbij natuurlijk ook een commissie van vijf procent voor Manners. Tot in Parijs!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.