Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost het controversiële horloge van President Macron écht

Een onbedoeld moment de gloire van het luxe-accessoire om zijn pols, bracht de Frans president in nog nauwere schoentjes. Dit is het horloge van Emmanuel Macron, én hoeveel het kost.

Terwijl stakingen Frankrijk in lichterlaaie zetten, probeerde Macron op televisie de brand te blussen. Maar zijn betoog over de pensioenhervormingen van het land werd al snel naar de achtergrond verdrongen. Tijdens het live-interview ontdeed de Franse president zich namelijk als een getrainde goochelaar van het luxe-horloge om zijn linkerhand.

Kost het horloge van Macron echt 80.000 euro?

Op het moment dat Macron praat over de uitermate sterke koopkracht van smicards, ofwel mensen die van het minimumloon leven, moet het besef gekomen zijn dat een peperduur horloge zijn argument niet meteen kracht bijzet. Volgens de president zelf zou het gebonk van het uurwerk op de tafel veel te hard in de microfoon hebben geklonken. Hoe dan ook was het kwaad geschied.

In tegenstelling tot wat de Twitteraar hierboven beweert echter, kostte het uurwerk de Franse belastingbetaler geen 80.000 euro. Maar van welk merk is het presidentiële horloge? En welk prijskaartje hangt er dan wel aan?

De echte prijs van de Bell & Ross

Het horloge van Frans president Emmanuel Macron is een Bell & Ross BR V1-92 Blue Steel. Het uurwerk is een eenvoudiger model van het merk, dat meestal speelt met leuke vierkante horlogekasten. De Blue Steel behoudt echter de luchtvaartroots van Bell & Ross, met die grote leesbare cijfers op 12, 3, 6 en 9 uur.

(Afbeelding: Bell & Ross)

Momenteel kun je jezelf een wereldleider in nauwe schoentjes voelen voor ongeveer 2.400 euro, een kleine duizend euro boven het Franse minimumloon. En tot 100 meter onder water zal je geen enkele vorm van druk ervaren met het horloge van Macron.

Echt dure klokjes

Als je niet aan politiek besteed bent, check dan ook de waanzinnige horloge-collectie van NFL quarterback en SuperBowl MVP Patrick Mahomes. Of bekijk met welk luxe-horloge hiphopheld Jay-Z onlangs gespot werd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.