Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 14 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo houd je een telefoon in topconditie en bespaar je geld én het milieu

We weten allemaal hoe belangrijk onze telefoon is in ons dagelijks leven. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je de levensduur van je smartphone kunt verlengen en tegelijkertijd het milieu kunt helpen? Hier zijn zeven slimme tips om je telefoon in topconditie te houden.

1. Optimaliseer de batterij

Je batterij is de levensader van je telefoon. Laat deze niet volledig leeglopen voordat je oplaadt. Het is beter om op te laden wanneer de batterij nog redelijk vol is. Gebruik officiële oplaadkabels om ervoor te zorgen dat je batterij veilig wordt opgeladen. Zo blijft je telefoon altijd klaar voor actie.

2. Bescherm je scherm en behuizing

Laten we eerlijk zijn, ongelukken gebeuren. Investeer daarom in een stevige hoes en een kwalitatieve screenprotector om je smartphone te beschermen tegen vallen en krassen. Zo blijft je telefoon er als nieuw uitzien, ongeacht wat er op je pad komt.

3. Kies voor een refurbished toestel

Je hoeft niet altijd een splinternieuwe telefoon te kopen. Refurbished modellen zijn bijna net zo goed als nieuw en vaak vriendelijker voor je portemonnee. Het Vodafone Circular Economy Plan wijst uit dat je door te kiezen voor een refurbished smartphone tot wel 50 kilogram CO2 en 164 kilogram aan grondstoffen kunt besparen. Bij Vodafone vind je gecontroleerde refurbished modellen met twee jaar garantie. Een duurzame keuze die ook nog eens voordelig is.

4. Repareer in plaats van vervangen

Als je telefoon een probleem heeft, overweeg dan eens reparatie in plaats van direct een nieuwe te kopen. Repareren is niet alleen milieubewuster, maar kan ook goedkoper uitpakken dan een nieuwe aanschaf. Vodafone biedt verschillende reparatiemogelijkheden om ervoor te zorgen dat je telefoon snel weer als nieuw werkt.

5. Controleer de levensduur

Wil je weten hoe lang je nog kunt genieten van je huidige telefoon? Maak gebruik van de smartphone-scan, beschikbaar in Vodafone-winkels. Binnen enkele minuten krijg je inzicht in de staat van je toestel. Experts inspecteren essentiële onderdelen en voorzien je direct van advies, zodat je alles uit je telefoon haalt.

6. Ruil je oude telefoon in

Overweeg je een nieuwe smartphone terwijl je huidige nog prima werkt? Dan is het de moeite waard om je oude toestel in te ruilen. Vaak kun je je nieuwe telefoon voor een lagere prijs krijgen. Sowieso kan het materiaal van je oude telefoon nog altijd worden gerecycled en dat is goed nieuws voor het milieu. Bekijk de inruildeals van Vodafone om te zien wat je toestel nog waard is.

7. Beheer je opslagruimte

Houd je opslagruimte georganiseerd door onnodige bestanden, foto’s en video’s te verwijderen. Een overvolle opslag kan leiden tot traagheid en prestatieproblemen van je telefoon. Zorg ervoor dat je telefoon snel en efficiënt blijft draaien, zodat je nooit een moment mist.

 

In samenwerking met Vodafone

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.