Felix Decavel
Felix Decavel Fitness 29 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Workout van Bruce Lee opgedoken op kladpapiertje uit 1965

Mep alsjeblieft niet iedereen in elkaar bij je volgende bezoekje aan de sportschool. Vanaf nu heb je de opgerolde spierballen van een echte kungfu-meester. Dit was de workout van vechtkunstlegende Bruce Lee in 1965.

Gelukkig kun je tegenwoordig ook bloed, zweet en tranen verbijten in je thuisgym van 200 euro. Want alvorens je jezelf belachelijk maakt met deze workout, oefen je beter een aantal keer zonder glurende ogen.

Workout van Bruce Lee uit 1965

Recent is een fitness-schema opgedoken van niemand minder dan kungfu-legende Bruce Lee. En na de workout van de Hongkongse Hollywoodacteur zelf te hebben geprobeerd, nemen we een maandje of drie vakantie van de sportschool.

De precieze uitvoering en invulling van het fitness-regime kunnen we echter niet achterhalen, maar dit waren in ieder geval de oefeningen die Bruce Lee voor zijn rekening nam op 27 mei 1965.

Oefening Reps Sets Gewicht
Squats 10 3 45 kg
French Press / Skullcrushers 6 3 30 kg
Incline Curls 4 6 15 kg
French Press / Skullcrushers 6 3 30kg
“Con” Curls 6 4 15 kg
Pushups 10 3 30 kg
Tweehandige Curls 8 3 30 kg
Triceps Stretch 8 3 1,5 kg
Dumbbell cirkel Tot falen 4 7 kg
Omgekeerde Curl 6 4 30 kg
Pols Curl Tot falen 4 30 kg
Pols Curl Tot falen 4 5 kg
Situps 12 5 Lichaam
Calf Raises / Kuit Heffen 20 5 Lichaam

Bruce Lee staat nog steeds bekend als een van de grootste martial artists aller tijden. Hij vond ook een eigen vechtstijl uit; jeet kune do, een combinatie van verschillende stijlen. Zijn grootste roem behaalde hij als acteur in grote Hollywoodhits zoals Fist of Fury en Way of the Dragon, waardoor hij zowel in de Verenigde Staten als in Hong Kong de status van cultureel popicoon verwierf.

Ondanks de stevige workout van Bruce Lee, overleed de beroemde vechtkunstenaar al op 32-jarige leeftijd in 1972, vermoedelijk na een hersenoedeem. Postuum schitterde hij nog een laatste keer op het grote scherm in Enter the Dragon, uitgebracht een jaar na zijn dood. Het was meteen zijn eerste en laatste hoofdrol in een Amerikaanse film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.