Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

5 windstoppers in de sale om een storm als Corrie te trotseren

Vandaag gold in Nederland code oranje vanwege Corrie. Wellicht fietste je over straat en dacht je: nondeju, dit is mijn laatste storm zonder goed windjack. Tip: vijf stijlvolle windstoppers, die je nu met korting koopt in de sale.

Oké, het viel allemaal wel mee met storm Corrie, al was er op sommige plekken aan de kust hoog water en viel er een boom op een geparkeerde auto. Code oranje is in ieder geval alweer ingetrokken. Toch is de gedachte om toch eens een windstopper te kopen misschien blijven hangen. Kan geen kwaad, vooral niet als je net als veel andere Nederlanders voornemens bent om meer tijd buiten door te brengen.

Windstoppers in de sale

Zoals ze in Noorwegen zeggen: er bestaat niet zoiets als slecht weer, maar er bestaat wel slechte kleding. De onderstaande windstoppers beschermen je in weer en wind tijdens jouw hikes of fietstochten.

1. The North Face Hydrenaline

windjack, windstoppers, corrie, code oranje, geel
(Afbeelding: The North Face)
windjack, windstoppers, corrie, code oranje
(Afbeelding: The North Face)

Dit jack is stijlvol (zowel de gele als geel-zwarte variant) en is windafstotend. Wel is de windstopper vooral geschikt als het wat minder koud is buiten, maar je kunt hem in een iets grotere maat natuurlijk ook over een paar andere laagjes dragen. Afgeprijsd van 100 naar 60 euro. Jouw maat niet meer verkrijgbaar? Ook deze mountain-jas koop je nu met korting.

2. Columbia Point Park

Columbia Point Park, windjack, sale, korting
(Afbeelding: Columbia)

Een lekkere warme windstopper, direct ook een waterdichte winterjas, is de Columbia Point Park. Beschikt over Omni-TECH (ademend, waterdicht materiaal met volledig afgedichte naden) en Omni-HEAT (thermoreflectiefolie, houdt warmte vast). Hierin had je storm Corrie zelfs op het strand met gemak weerstaan. In de sale afgeprijsd van 149,99 naar 90 euro.

3. Adidas Terrex Multi Stretch Softshell Jack

Adidas Terrex Multi Stretch Softshell Jack, windstopper, sale, corrie, code oranje
(Afbeelding: Adidas)

Praktisch windjack, gemaakt van duurzame materialen. Uitgevoerd in stijlvolle outdoorkleuren. Afgeprijsd van 119,95 naar 89,96 euro. Er zijn nog meer windstoppers van Adidas in de sale bij Bever. Even goed zoeken op de website.

4. Patagonia Calcite Jacket

patagonia calcite jacket, windstopper, windjack, sale, korting, corrie, storm, code oranje
(Afbeelding: Patagonia)

Het Patagonia Calcite Jacket is gemaakt voor een storm als Corrie. Beschikt over een GORE-TEX shell en is voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal. Alleen de lichtblauwe editie is afgeprijsd van 270 naar 189 euro. Bij Bergfreunde vind je ook een grijze editie in de sale.

5. Under Armour Summit Wind

ua Summit Wind, windjacks, windstopper, under armor, sale, corrie, storm, code oranje
(Afbeelding: Under Armour)

Toegegeven, het moet je stijl zijn, met die neon vlakken. Feit is dat je in deze windstopper van Under Armour opvalt en dat dit merk louter goede kwaliteitsproducten biedt. Dit jack is windbestendig en goed ventilerend. Afgeprijsd van 90 naar 62,97 euro. Nu jij weer, Corrie.

Code oranje door storm Corrie

Nederland is snel in rep en roer door het weer, of het nou om een hittegolf of een storm gaat. Ook was er weer veel te doen rond storm Corrie, die verantwoordelijk was voor Code oranje in ons land. Bekijk wat er allemaal gebeurd is via dit live blog.

Check ook deze beelden van surfers in Scheveningen, tijdens een storm in 2018.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.