Pim Jansen
Pim Jansen Sport 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Wielrenster op OnlyFans om Olympische Spelen te halen

De Roemeens-Canadese wielrenster Alexandra Ianculescu (31) is nu te bewonderen op OnlyFans. Ze wil naar de Olympische Spelen en op deze manier wil ze die droom bekostigen.

Nederlandse schaatsfans kennen Alexandra Ianculescu waarschijnlijk beter als schaatsster. Zo nam ze in 2018 deel aan de winterspelen in Zuid-Korea, maar de schaatsen hangen inmiddels in de wilgen. Nu wil ze namens Canada naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024 als wielrenster. Dat moet ze alleen op eigen houtje zien te rooien, want ze heeft geen profcontract.

Alexandra Ianculescu: OnlyFans biedt uitkomst

Dan kun je bij het Canadese equivalent van het NOC*NSF gaan leuren om een sportbeurs, maar tegenwoordig heb je het sneller verdiend op OnlyFans. Daad bij woord voegen is een tweede, maar voor de wielrenster was het helemaal geen ingewikkelde stap, zegt ze zelf.

OnlyFans is een content subscription service. Fans betalen een bedrag om acteurs, sporters, muzikanten of andere mensen te volgen voor uiteenlopende content. Waar Instagram van alles censureert, bepalen contentmakers hier helemaal zelf wat ze plaatsen. Daarbij staat het platform vooral bekend om soft-erotische content. “Iemand attendeerde me hier een aantal jaar geleden op. Ik dacht: serieus, kun je zo makkelijk geld verdienen? Ik hou van mijn lichaam en deel er sowieso al graag beelden van”, zegt Ianculescu tegen DailyStar.

Volledige focus op Olympische Spelen

Alexandra Ianculescu zit sinds eind 2021 op OnlyFans, waarmee ze genoeg verdient om zich volledig te kunnen focussen op trainingen voor de Olympische Spelen. Eerst was ze ook nog personal trainer, maar dat is naar eigen zeggen niet meer nodig.

Als de wielrenster zich niet plaatst voor de Olympische Spelen in Parijs, verlegt ze haar plannen naar 2028. “Het is een project voor de lange termijn, ik heb geduld”, verklaart ze. Voorlopig kun je haar in ieder geval voor 16,99 dollar per maand volgen op OnlyFans.

Niet de enige blote wielrenster

Ianculescu is niet de enige wielrenster op OnlyFans. Maak ook kennis met de Belgische Tara Gins, tevens Playboy-model.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.