Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is binnenkort niet meer te gebruiken op deze iPhone modellen

Hoewel er tegenwoordig behoorlijk wat interessante alternatieven zijn, is WhatsApp nog steeds met afstand de meest populaire berichtendienst. Voor veel mensen is de app zo’n beetje een eerste levensbehoefte geworden. Mocht je tot die groep behoren en een wat oudere iPhone gebruiken, dan hebben we mogelijk slecht nieuws.

Het lijkt er sterk op dat WhatsApp na de aankomende update niet meer werkt op apparaten met iOS 9. De doorgaans zeer betrouwbare website WABetaInfo is in de nieuwste bètaversie van WhatsApp, 2.21.50, gedoken. Hier vonden ze allerlei verbeteringen, maar helaas ook een nieuwe beperking. iOS 9 ondersteuning is verdwenen. Alleen als je iPhone op iOS 10 of hoger draait, kun je WhatsApp straks nog gebruiken.

WhatsApp stopt iOS 9 ondersteuning

Dat is vervelend, maar zeker geen reden om je zorgen te maken. De meest iPhone modellen draaien prima op iOS 10 of hoger. Zelfs als je een wat ouder model hebt, maak je waarschijnlijk al gebruik van iOS 12, 13 of 14. Deze aanpassing binnen WhatsApp gaat veel mensen dan ook niet raken. Zorg dat je alle updates download en je kunt gewoon blijven door appen.

Helaas geldt dat niet voor iedereen. Als jij nog steeds trouw vasthoudt aan je iPhone 4S of lager, dan heb je wel een probleem. Deze toestellen krijgen van Apple geen nieuwe updates meer. iOS 9 is het hoogst haalbare. Dat betekent dat WhatsApp straks waarschijnlijk niet meer te gebruiken is op deze toestellen.

Tijd voor een nieuwe iPhone

Het is niet voor het eerst dat WhatsApp de ondersteuning voor oudere modellen stopzet. Daar heeft het bedrijf toen ook een verklaring voor gegeven. WhatsApp laat hierin weten dat oudere toestellen op een gegeven moment nieuwe ontwikkelingen in de weg gaan staan. Om de app beter te maken, moet er soms dus afscheid genomen van oude toestellen.

WhatsApp in 2021: 5 nieuwe functionaliteiten en veranderingen

Mocht je een iPhone 4S of een nog ouder toestel gebruiken, dan is er volgens WhatsApp maar één oplossing: een nieuw toestel kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.