Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

En dan nu het weer, dat jou veel geld gaat besparen

Goed nieuws voor mensen die al maandenlang koukleumen in de slaapkamer en alsnog torenhoge energierekeningen binnenkrijgen. Er komt zonniger weer aan, meldt Weeronline, en dat gaat jou geld besparen.

Eerder deze week werd bekend dat je weer een jaarcontract kunt afsluiten onder het prijsplafond. Maar het is de vraag of je dat direct moet doen. Ten eerst komen er ook contracten aan voor een nog langere periode, meldt NOS. Maar minstens even belangrijk: wie weet kun je de komende maanden wel volledig zonder verwarming.

Naderend weer gaat jou geld besparen

De weersomstandigheden lijken vanaf eind maart en begin april gunstig uit te vallen voor de portemonnee, zegt Weeronline. Dan lijkt namelijk zachter en zonniger weertype de overhand te krijgen, waardoor er minder gestookt hoeft te worden.

Komende dagen is het nog wisselvallig weer als gevolg van een zuidwestelijke stroming vanaf de oceaan. Hoewel er door de stevige wind veel energie door windmolens kan worden opgewekt, valt de oogst van zonne-energie tegen. Dit heeft te maken met de bewolking die vaak de boventoon voert. Stoken hoeft in de nachten niet, want door de aanwezige bewolking vriest het niet. Scheelt veel geld.

Droger en zonniger

Aan het einde van de maand lijken de temperaturen iets boven normaal uit te komen, waardoor de verwarming wat minder snel aangezet hoeft te worden. Het wordt daarbij ook nog eens een stuk droger en zonniger, waardoor de zon via het raam het huis al natuurlijk kan opwarmen.

Het gaat weliswaar minder hard waaien, waardoor er minder windenergie wordt opgewekt, maar dat heeft volgens Weeronline ook een positieve kant. Bij minder wind gaat het in huis ook minder snel tochten. Daardoor kan warmte beter binnen blijven.

Effectieve tips om te besparen op gas

Mochten de goden van het weer toch anders doen besluiten, dan moet je nog even aan je ‘Spartaanse’ routine vasthouden. Check deze effectieve tips om minder gas te verbruiken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.