Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze tip van Warren Buffett “verdien je 50% meer”

Superinvesteerder Warren Buffett heeft eigenlijk geen introductie nodig. De man weet hoe hij geld moet verdienen, volgens Forbes heeft hij inmiddels een vermogen van 106,5 miljard dollar. Als we van iemand carrière-advies aan willen nemen, is het dus wel van hem.

Gelukkig voor ons deelt hij een waardevolle carrière-tip, waardoor je volgens hem makkelijk 50 procent meer kunt verdienen dan je nu doet.

Carrière-advies van Warren Buffett

In de video op LinkedIn waarin hij de tip deelt, zit Warren Buffett in de auto bij Michael Hood, mede-oprichter van Voiceflow. Deze start-up zorgt ervoor dat gebruikers vaardigheden voor de slimme speaker van Amazon, Alexa, kunnen ontwerpen, bouwen en lanceren, zonder te hoeven coderen.

De twee zijn onderweg naar een gala, waar Hood voor één dag de introducee van Warren Buffett mocht zijn. Een ‘once in a lifetime’ ervaring volgens de 22-jarige ondernemer, die meteen van de kans gebruik maakte om Buffett een tip te vragen.

Die heeft meteen zijn antwoord klaar: “Investeer in jezelf.” Want: als jij meer waard wordt, kun je ook meer geld vragen. Hij raadt vooral aan te investeren in je communicatie-skills.

Meer verdienen door in jezelf te investeren

“Een makkelijke manier om ten minste 50 procent meer te verdienen dan je nu doet, is door je communicatieve vaardigheden te verbeteren”, zegt hij. “Zowel schriftelijk als mondeling. Als je niet kunt communiceren, is het alsof je in het donker naar een meisje knipoogt – er gebeurt niets.” Je kunt volgens hem alle denkkracht van de wereld hebben, maar daar heb je niets aan als je het niet kunt overbrengen.

Richard Branson, de oprichter van de Virgin Group, is het met Warren Buffett eens. Zeker als je een ondernemer wil worden zoals Hood. In een blogpost in 2016 onderstreept hij het belang van storytelling.

“Als je succesvol wil worden als ondernemer, moet je ook een verhalenverteller zijn”, schreef hij toen. “Natuurlijk heb je niets aan een goed verhaal als je product niet goed is. Maar het is niet genoeg om een goed product te creëren. Je moet mensen ook laten weten dat het bestaat.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Warren Buffett deze tip geeft. Waarschijnlijk omdat hij uit ervaring spreekt. Zelf was hij vroeger doodsbang om voor een groep mensen te presenteren. “Ik kon het gewoon niet”, zegt hij in een BBC video uit 2009. “Ik bedoel: ik moest dan overgeven.”

Buffett besloot zijn angsten niet uit de weg te gaan en een presentatie-cursus te doen. “Ik heb het diploma nu in mijn kantoor hangen”, zegt hij zonder gêne. “Mijn diploma van school hangt er niet, maar van die cursus wel. Het veranderde mijn leven.”

Het is dan ook niet gek dat hij mensen nu aanraadt om ook in zichzelf te investeren.

3 belegtips van Warren Buffett voor de normale belegger

Entrepeneur

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.