Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

WandaVision door het dak op Rotten Tomatoes: ‘Geniale ode aan sitcoms’

WandaVision is in première gegaan op Disney+ en de eerste recensies zijn lovend. De scores op Rotten Tomatoes zijn extreem hoog, je kunt niet meer om de nieuwe Marvel-serie heen.

Er is door Dinsey+ nog niet vaak een serie op een dergelijk grote schaal gepromoot als WandaVision. Tv-commercials, complete takeovers op websites; deze serie moet je blijkbaar zien. En de streamingdienst is niet de enige daar zo over denkt.

WandaVision op Disney+

Na de dood van Vision in Avengers: Infinity War en de gebeurtenissen in Avengers: Endgame begint Scarlet Witch te vermoeden dat de dingen niet zijn zoals ze lijken, aangezien ze haar ideale leven lijkt te leiden. In de Marvel-serie spelen Elizabeth Olsen en Paul Bettany net zoals in de films de rollen van Wanda Maximoff en Vision. Een koppel met superkrachten, dat nu een doodnormaal gezinsleven probeert te leiden.

“Het toffe aan WandaVision is dat het niet een doorsnee superhelden-serie wordt. Integendeel. Marvel Studios beschrijft de serie als een combinatie van Amerikaanse sitcoms door de decennia heen en wat je van het MCU gewend bent.”, schreef onze Marvel-expert Noah eerder al.

Lovende recensies op Rotten Tomatoes: ‘Waanzinnige serie’

Nu WandaVision in première is gegaan, stromen de eerste recensies binnen. Op basis daarvan is de score op Rotten Tomatoes nu 94%. Daarbij komt nog eens een Audience Score (mening van het publiek) van 92%. Beide ongekend hoog.

“WandaVision is een waanzinnige serie die een prachtig eerbetoon aan iconische televisie en sitcoms brengt. Tegelijkertijd wordt het Marvel Cinematic Universe uitgebreid”, schrijft de Jordy van het invloedrijke Jordy Reviews It. John Anderson van The Wall Street Journal: “Bettany en Olsen hebben een heerlijk zoete chemie. Het is verfrissend om de acteurs te zien spelen in een veld waar ze niet een of andere supervijand (of vriend, zoals de Avengers) achterwaarts door een bakstenen muur hoeven te sturen.”

Bekijk hier het volledige overzicht van de WandaVision-recensies op Rotten Tomatoes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.