WandaVision: Disney+ onthult bizarre trailer voor Marvel-serie

Voor Marvel-fans is het een karig jaar. Eternals, onze eerste kennismaking met de nieuwe superhelden-groep die de toekomst van het Marvel Cinematic Universe (MCU) gaat bepalen, is uitgesteld naar volgend jaar.

Ondertussen vragen we ons überhaupt af of Black Widow nog dit jaar uit gaat komen. Gelukkig is er nog een klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel: WandaVision.

WandaVision

Dat is een gloednieuwe Marvel-serie die naar Disney+ komt. Die show was gelukkig al gefilmd voordat alle ellende van dit jaar begon. Het wordt een belangrijk moment voor Disney én het MCU.

Het wordt namelijk de eerste van een barrage aan ambitieuze Marvel-series die net zo belangrijk zijn als de films op het witte doek. Geen derderangs-rol meer á la Daredevil op Netflix.

De series beïnvloeden het overkoepelende verhaal van het MCU net zo goed als de bioscoopfilms, en krijgen de budgetten en casts die je ook van de films verwacht.

Eerste Disney+-trailer

Maar goed, terug naar WandaVision. Vorige week bevestigde Disney al dat fans zich geen zorgen hoeven te maken, de serie komt nog dit jaar naar Disney+.

Nu hebben we eindelijk een eerste trailer te pakken. Elizabeth Olsen en Paul Bettany spelen net zoals in de films de rollen van Wanda Maximoff en Vision. Een koppel met superkrachten dat een doodnormaal gezinsleven probeert te leiden.

Het toffe aan WandaVision is dat het niet een doorsnee superhelden-serie wordt. In tegendeel. Marvel Studios beschrijft de serie als een combinatie van Amerikaanse sitcoms door de decennia heen en wat je van het MCU gewend bent.

Toekomst van het MCU

De Disney+-show vliegt door de tijd, waardoor je in een klassieke jaren vijftig-sitcom in zwartwit begint en uiteindelijk uitkomt in het heden. Met alle kledingstijlen en interieurs van dien. Uiteindelijk groeit de serie uit tot “een epische Marvel-film zoals je ze kent.”

Je kunt WandaVision als een prequel zien. Wanda is nog gewoon Wanda, en pas in deze serie begint ze met het ontdekken van haar superkrachten als Scarlet Witch. Marvel Studios heeft al beloofd dat WandaVision gevolgen zal hebben voor het complete MCU in Phase 4.

Fans speculeren al dat de serie aan zal sluiten op Doctor Strange in the Multiverse of Madness en dat Marvel via deze serie het multiverse af zal gaan trappen. Een hoop om naar uit te kijken dus.

Trailer en poster

Het siert Marvel in ieder geval dat men geen cliché superhelden-serie aflevert, wat geheel begrijpelijk was geweest gezien het de eerste Marvel-serie op Disney+ wordt.

Helaas heeft Disney nog geen exacte releasedatum aangekondigd, maar je kunt WandaVision ergens in november verwachten! Check ook nog even de poster, die je onder de trailer vindt:

Marvel WandaVision Disney+
Poster (Bron: Disney)
Reageer op artikel:
WandaVision: Disney+ onthult bizarre trailer voor Marvel-serie
Sluiten