Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 24 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Het wagenpark van Elon Musk: welke auto’s rijdt ‘s werelds rijkste man?

Elon Musk is baas van het wereldberoemde Tesla, maar heeft niet alleen auto’s van zichzelf in zijn wagenpark. Welke wagens rijdt ‘s werelds rijkste man ooit eigenlijk?

De rijkste man op aarde heeft een geschat vermogen van 264,6 miljard dollar. Een heel klein deel van dit vermogen spendeert hij aan een collectie auto’s waarvan je de meeste niet zal verwachten. Volgens onze bronnen staan er in totaal staan er twaalf bolides in zijn garage. We zien er vast een paar over het hoofd, maar dit is al een behoorlijke verzameling.

Het wagenpark van Elon Musk

Dat Elon Musk naast een slimme zakenman ook een autoliefhebber is, kun je zien aan zijn wagenpark. De auto’s zijn veelal geen voor de hand liggende modellen. Of de rijkste man ter wereld nog alle auto’s in dit lijstje bezit, is niet helemaal bekend. Hij heeft volgens onze research in ieder geval elke auto in bezit gehad.

1. Lotus Esprit ‘Wet Nellie’

Elon Musk kocht een Lotus Esprit S1 met een wel heel bijzonder verhaal. De auto staat bekend als ‘Wet Nellie’ en is gebruikt in de James Bond film The Spy Loved Me. De auto is omgebouwd tot onderzeeër om in de film te spelen.

Elon Musk, wagenpark, auto's, Tesla
(Afbeelding: Wheelsage)

Elon Musk kocht de bijzondere auto voor 997.000 dollar. Met de Lotus kan de Tesla-baas niet rijden, als onderzeeër werkt de Esprit wel.

2. Jaguar E-Type

De Jaguar E-Type wordt door veel liefhebbers gezien als de mooiste auto ooit gebouwd. Ook Elon Musk heeft een voorliefde voor het klassieke design en heeft een exemplaar uit 1967 in zijn garage staan.

Elon Musk, wagenpark, auto's, Tesla
(Afbeelding: Wheelsage)

Hoewel de auto geroemd wordt om zijn vormgeving, staat zowel de 3.8 als de 4.2 liter zescilinder niet bekend als een degelijke aandrijflijn. De oldtimer van Elon Musk heeft de 4.2 liter motor, goed voor 246 pk en een topsnelheid van 241 kilometer per uur.

3. Hamann BMW M5

De rijkste man op aarde bezit een BMW M5 van de E60-generatie. Niet de ‘standaard’ uitvoering, maar een exemplaar getuned door Hamann.

Elon Musk, wagenpark, auto's, Tesla
(Afbeelding: Wheelsage)

De V10 met een slagvolume van 5.0 liter geeft in de geüpgradede versie geen 507 maar 603 pk. De snelheidsbegrenzer is verdwenen en de topsnelheid ligt op 327 kilometer per uur.

4. BMW 320i (eerste auto van Elon Musk)

Een BMW 320i is een ongelofelijk burgerlijke auto voor de rijkste man op aarde. Elon Musk kocht de auto dan ook ver voor hij zichzelf een miljonair of miljardair mocht noemen.

Elon Musk, wagenpark, auto's, Tesla
(Afbeelding: Wheelsage)

De BMW 320i uit 1978 was zijn eerste auto en heeft een 2.0 liter viercilinder onder de motorkap. Dit motorblok is goed voor 110 pk. Geen verkeerde eerste auto, en op dit moment zelfs een leuke klassieker!

5. Porsche 911 Turbo

De favoriete auto van Elon Musk is naar verluidt de Porsche 911. Hij kocht voor zichzelf daarom een 911 Turbo van de 991-generatie.

(Afbeelding: Wheelsage)

Achter de voorstoelen ligt een 3.8 liter boxermotor, goed voor 520 pk en 660 Nm aan koppel (710 Nm in overboost). In 3,2 seconden sprint de Stuttgartse sportauto van 0 naar 100 kilometer per uur. Het versnellen stopt pas bij 315 kilometer per uur.

6. Audi Q7

Tot 2010 maakte Tesla enkel tweezits auto’s. Als praktisch vervoermiddel kocht Elon Musk daarom een Audi Q7. Dit model is de grootste auto die je bij het merk kan kopen, gek genoeg is de Audi Q8 kleiner.

(Afbeelding: Wheelsage)

Welke motorisering de rijkste man op aarde in zijn SUV heeft liggen, is niet bekend. Vermoedelijk heeft Elon Musk de Q7 al verkocht. “De Audi Q7 is verschrikkelijk. Je moet een dwergbergbeklimmer zijn om op de achterbank te komen”, aldus Elon Musk over deze auto tegen Forbes.

7. Ford Model T

De oudste auto uit het wagenpark van Elon Musk is de Ford Model T, de eerste massa-geproduceerde auto. Destijds (1908) kostte een Model T slechts 850 dollar.

(Afbeelding: Wheelsage)

Door de massaproductie en simpele techniek, kon de prijs zo laag gehouden worden. Onder de motorkap ligt een viercilinder met een slagvolume van 2.9 liter. Met 20 pk aan vermogen haalt de auto een topsnelheid van tussen de 64 en 72 kilometer per uur. Door zijn verbruik van tussen de 11 en 18 liter benzine per 100 kilometer, is het vandaag de dag geen goedkope auto om mee op pad te zijn.

8. De Tesla’s van Elon Musk

Als baas van Tesla moet je natuurlijk met je eigen auto’s rijden. In zijn garage staan naar verluidt een Tesla Model 3 Performance, Tesla Model S Performance, Tesla Roadster en Tesla Model X. Kortom, alle modellen.

Tesla Roadster, boris johnson, wagenpark
(Afbeelding: Wheelsage)

De geruchten gaan dat Elon Musk ook al een Tesla Cybertruck aan zijn wagenpark heeft toegevoegd. De introductie van het productiemodel van de elektrische pick-up laat echter nog op zich wachten.

De auto’s van Jeff Bezos

Door na de een-na-rijkste man ter wereld. Check in dit artikel de bolides van Jeff Bezos.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.