Pim Jansen
Pim Jansen Liefde & Seks 10 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Vier vrouwen vertellen over vreemdgaan: ‘Ik had geen spijt’

Mannen zijn niet de enige wezens die vreemdgaan. Vier vrouwen vertellen over hun ervaring. Een taboe kun je immers maar beter bespreekbaar maken.

Interessant feitje over het huwelijk: sinds 1990 is het aantal vrouwen dat vreemdgaat met 40% gestegen, terwijl dat percentage onder mannen exact hetzelfde bleef. Deze vier vrouwen bedrogen hun man en vertelden aan onze naaste collega’s van Famme hoe het zover kwam. De dames willen anoniem blijven, de namen zijn bekend bij de redactie van Famme.

‘Geen spijt van vreemdgaan’

“Ik ging vreemd omdat ik ongelukkig was en eerlijk gezegd aandacht zocht, omdat het daaraan ontbrak binnen mijn relatie. Het ging niet met voorbedachte rade. Ik was niet boos, alleen maar verdrietig en eenzaam. Hoewel het niet goed was, heb ik er geen spijt van. Het was een nieuw dieptepunt dat me bewust maakte van mijn gevoelens en wat ik wilde. Mijn toenmalige vriend heeft het niet ontdekt, maar het heeft ertoe geleid dat ik de relatie heb verbroken en verder ging. Ik heb geleerd dat ik niet meer in een relatie blijf hangen die me eenzaam laat voelen. Ik begrijp nu wat het betekent is als mensen zeggen dat je beter in je eentje ongelukkig kan zijn dan ongelukkig in een relatie.”

‘Hunkerde naar gevoel om gewild te zijn’

“Doordat ik me niet geliefd of gewaardeerd voelde ging ik uiteindelijk vreemd. Ik hunkerde naar het gevoel om gewild te zijn. De nieuwe man wist precies wat hij moest zeggen en met me moest doen, wat alleen maar benadrukte wat ik miste. De relatie met mijn vriend was niet vreselijk of een aflopende zaak, maar ik was wel boos op hem. Ik wilde dat hij me mooi liet voelen, dat hij me het gevoel gaf dat hij me wilde. Ik heb geen spijt van het vreemdgaan. Ik heb een geweldige man ontmoet die me leerde van mezelf te houden. Het was een les, maar het heeft m’n leven zeker een tijdje gecompliceerd gemaakt. Uiteindelijk heb ik alles opgebiecht aan mijn vriend, die nu mijn echtgenoot is. De impact op de relatie was absoluut niet fijn. Er was een hoop woede en zijn vertrouwen in mij was volledig verscheurd. Het heeft me jaren gekost dat terug te winnen. Soms voelt het alsof hij me nog steeds niet helemaal vertrouwt. Ik heb geleerd hoe moeilijk het is om iemands vertrouwen terug te krijgen als je dat hebt geschonden. De emotionele littekens helen moeilijk. Toch kan ik niet beloven dat ik nooit meer een scheve schaats rijd.”

‘Ik wilde een bad guy’

“Ik ben er niet trots op, maar in mijn twintiger jaren bedroog ik een heel aardige, bijna irritant lieve man die me op handen droeg, terwijl mijn me als shit behandelde. Toen mijn ex me eindelijk terug wilde, maakte ik het uit met de nice guy en ik weet niet of hij ooit van het vreemdgaan heeft af geweten. Natuurlijk heb ik spijt dat ik zo gedachteloos handelde, maar een deel van mij weet dat het vreemdgaan ruimte heeft gegeven om volwassen te worden, hoe ik wel en niet behandeld wil worden en uiteindelijk een trouwe relatie kan krijgen met mijn huidige man. Maar misschien maak ik mezelf dat wel wijs om me beter te voelen.”

‘Mix van woede en gebrek aan aandacht’

“Waarom ik vreemdging? Het was een mix van woede en aandacht die ik thuis niet meer kreeg. Ik heb er geen spijt van. Het heeft me tot de persoon gemaakt die ik vandaag ben. De man met wie ik vreemdging, heeft me veranderd. Het was niet alleen een affaire, maar ook een waardevolle, liefdevolle vriendschap. Maar ik bleef uiteindelijk wel bij mijn vriend. Ik leerde van hem te houden ondanks zijn fouten en begreep beter waarom hij bepaalde dingen had gedaan. Je kan stellen dat het me meer vergevingsgezind maakte. Ik kan niet zeggen dat ik het nooit meer doe. Dat weet ik niet. Ik leerde te leven voor mezelf en dat ik van mezelf moet houden voordat ik van iemand anders houd. Ik leerde dat een man me niet compleet maakt, in welke situatie dan ook.”

Ja, dat is nog een leerzaam kijkje in de ziel van de vrouw. Nog niet uitgeleerd? Onthoud dan deze 20 dingen die vrouwen in bed willen zien (en horen) van mannen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.