Pim Jansen
Pim Jansen Samenleving 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Vrouwen horen in de keuken’, durft Burger King op Vrouwendag te tweeten

Het is vandaag Internationale Vrouwendag 2021. Op deze dag staan mensen wereldwijd stil bij de rechten van vrouwen. Die flauwe grap over het aanrecht maakt gelukkig niemand meer, maar Burger King durft het nog aan om het randje op te zoeken: ‘Vrouwen horen in de keuken’. Scroll naar beneden om je mening te geven in de poll.

Heel de wereld post vandaag keurige teksten over women empowerment en de viering van de vrouw. Van bikini-modellen tot acteurs; iedereen doet mee en past erg op zijn woorden. Tegenwoordig word je nou eenmaal snel op de vingers getikt.

Burger King en Internationale Vrouwendag

Burger King UK is op zijn beurt niet bang tijdens Internationale Vrouwendag 2021. ‘Vrouwen horen in de keuken’, aldus het bedrijf op Twitter. Direct gevolgd door een andere tweet met de achterliggende boodschap: “Als ze dat willen, uiteraard. Toch is slechts 20 procent van alle chef-koks vrouw. Wij hebben een missie om de genderverhouding in de restaurantbranche te veranderen, door vrouwelijke werknemers de kans te geven een culinaire carrière na te streven.”

Oké, bonuspunten voor de moed, vooral in deze soms wat overgevoelige tijd. Of dit de juiste manier is om een statement naar buiten te brengen tijdens Internationale Vrouwendag is alleen de vraag. Zo gaat de tweet al hard rond in app-groepen, en dan zonder de achterliggende boodschap. Ook wordt de eerste tweet, zonder nuance, massaal geretweet.

Vrouwen horen in de keuken?! Twitter reageert

Je voelde hem al een beetje aankomen. Niet iedereen is enthousiast over het statement. Veel mensen hebben de achterliggende boodschap niet gelezen, anderen zijn gewoon verbouwereerd. Feit is dat er massaal wordt gereageerd en dat de marketingafdeling van Burger King UK het tijdens Internationale Vrouwendag 2021 drukker heeft dan ooit.

Poll

Wat vind jij van de campagne van Burger King tijdens Internationale Vrouwendag? Geef je mening in de poll.

Zo maak je thuis een Whopper en andere beroemde fastfood-burgers

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.