Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Human Interest 14 sep 2017
Leestijd: 4 minuten

Zo viert een gent zijn vrijgezellenfeest (+ 5 ideeën)

Ondertussen kennen we al die puberale vrijgezellenfeesten wel. Jij en jouw vrienden checken in een Amsterdams hotel in. Dan zet je het op een zuipen en tot slot nog even een bezoekje aan de Wallen. Dit kan beter. Laat je inspireren door deze vijf ideeën voor een vrijgezellenfeest.

Voor een geslaagde bachelor party heb je allereerst een goede planner nodig. De gouden regel is om het feest zes weken vooruit te plannen. In die periode heb je genoeg tijd om het feest te regelen, de vrienden bij elkaar te krijgen en jezelf te wapenen tegen onvoorziene omstandigheden.

Naast het vinden van de juist locatie, is het essentieel om je af te vragen wie er meegaan. Overweeg niet alleen aan hoeveel mensen je wil uitnodigen, maar denk vooral aan de sociale dynamiek in de groep.  Jij mag misschien wel goed bevriend zijn met ‘Mike’, maar de rest van de jongens kunnen hem niet luchten of zien. Dan is het een goed idee om hier, voor je überhaupt iets plant, even over te praten.

Tijd voor de activiteit en de locatie. Stripclubs bezoeken en jezelf klem zuipen is ondertussen een beetje afgezaagd. Daarnaast mag de vrijgezel op zijn eigen feestje best verrast worden; een kroegentocht over de Wallen en eindigen op het Rembrandtplein ziet hij van mijlen ver aankomen. Hieronder dus wat tips om zijn feestje wat meer klasse en originaliteit mee te geven.

Whisky proeven

Nederland heeft veel gezellige, maar vooral mooie whisky proeflokalen. Het is daarom helemaal geen slecht idee om de avond af te trappen met een whiskyproeverij. Kies voor een gentleman’s outfit en de avond kan beginnen.

De whisky proeflokalen worden gerund door ervaren en vooral vakkundigen kasteleins. Het maakt helemaal niet uit als je geen flauw benul hebt van whisky, aan het einde van de avond kun je een blended whisky van een single malt onderscheiden. Je zult je niet gauw vervelen en zeg nou zelf, whisky en vrijgezellenfeest gaan wel een beetje hand in hand.

Het land uit

Dit vergt wel meer planning, maar het wordt daardoor wel gelijk een stuk leuker. ‘Kidnap’ de bruidegom naar een ander land. Dit hoeft helemaal niet ver weg te zijn natuurlijk. Je kunt bijvoorbeeld een Belgische biertour doen in Antwerpen, flink uit je dak gaan in Berlijn of een goede wijn proeven in Frankrijk. Als je de bruidegom een beetje kent (en daar gaan we natuurlijk van uit, want waarom zou jij het anders plannen), kun je van alles bedenken. Eén ding ziet hij niet aankomen en dat is dat hij de grens overgaat.

Potje paintball

Zin in meer actie? Hang je nette outfit aan de wilgen een trek een overall aan. Op de plaats en knallen maar. Paintballen is altijd spannend en een goede manier om te testen waarom je ook alweer bevriend bent met elkaar. Is paintballen toch niet helemaal zijn ding, of hebben jullie dit gewoonweg al te vaak gedaan, ga dan airsoften. Dit is minstens zo spannend!

Escape room

Dit is ook weer een goede vriendschapstest. Wat is beter dan jezelf laten opsluiten in een kamer en dan per puzzel proberen uit te breken. De escape room’s worden steeds populairder en er is dus steeds meer keuze om dit in Nederland te doen. Vergis je niet, dit is geen spelletje bedoeld voor kinderen, want de puzzels zijn erg lastig.

De grootste escape room van Nederland is de Escape Room XL. Ook tof: H.E.L. Shooter. Een combinatie van Airsoft en een escape room. In deze video zie je hoe wij de game spelen (met zombies als vijand – is niet de standaard).

Skûtsjesilen in Friesland

Skûtsjesilen, oftewel schuitjevaren, is een actieve bezigheid in het mooie Friesland. Voordeel: je kunt dit heel gemakkelijk plannen. Een dagdeel is mogelijk, maar als de vrijgezel nou helemaal wild is van zeilen kan je hem ook verrassen door een weekendarrangement te nemen. Zorg alleen wel dat alle vrienden die meegaan zeebenen hebben.

De laatste tip voor een geslaagd vrijgezellenfeest

We kunnen het niet genoeg benadrukken: deze avond draait om de bruidegom. Het is zijn feestje, hij gaat trouwen en hij moet nog een keer goed feesten met zijn maten voor ‘ie in het huwelijksbootje stapt. Het plannen van een vrijgezellenfeest kan lastig zijn, maar als je het strategisch en origineel aanpakt komt het sowieso goed.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.