Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen onthult elektrische bureaustoel met prima topsnelheid

Ben je het ook beu om op kantoor steeds naar hetzelfde landschap te staren op je wallpaper? Dan heeft Volkswagen de oplossing voor je gevonden. Een elektrische bureaustoel, waarmee je aan 20 kilometer per uur makkelijk de rat race kan winnen.

De Noorse afdeling van de autofabrikant heeft een volledig elektrische bureaustoel ontworpen die alle kenmerken nabootst van een Volkswagen Transporter en ID Buzz Cargo, maar dan voor op de werkvloer.

elektrische bureaustoel, volkswagen, leuning
(Afbeelding: Volkswagen)

Zo wordt het kantoorlandschap toch iets minder eentonig.

De elektrische Volkswagen-bureaustoel van de toekomst

Oké, we moeten een klein dingetje opbiechten. Excuses als we je dolenthousiast gemaakt hebben. Het prototype van Volkswagen is eigenlijk niet te koop. Maar als je binnenkort naar Noorwegen op reis gaat – om het Noorderlicht te bekijken bijvoorbeeld – kun je de marketingstunt wel uitproberen in één van de autosalons van het iconische merk.

Check hierboven hoe de elektrische bureaustoel tot stand gekomen is. Je herkent meteen de treffende LED-lampen die de zijkanten van de stoel versieren. Maar ook al zijn de designers maandenlang bezig geweest met verschillende testfases, is de kantoorbolide is helaas niet toegestaan op de weg (en een Canta wel?). Al kan de verlichting ook handig zijn als je lange uren aan het draaien bent. Of, zodat de schoonmaker je ‘s nachts kan zien aankomen.

elektrische bureaustoel, volkswagen, lampen
(Afbeelding: Volkswagen)

De elektrische bureaustoel rijdt met een topsnelheid van 20 kilometer per uur sneller dan de meeste fietstoeristen. En met een bereik van 12 kilometer ben je altijd de eerste in de rij voor de lunch en kun je meerdere koffiepauzes inlassen.

elektrische bureaustoel, volkswagen
(Afbeelding: Volkswagen)
elektrische bureaustoel, volkswagen, wielen
(Afbeelding: Volkswagen)

Doe het verder maar rustig aan hoor. Acht uur lang Netflix kijken tijdens de werkuren? Geen probleem. Daar heeft de Duitse autofabrikant aan gedacht. In de leuning van de kantoorkar zit een control panel met een achteruitkijkcamera en sensoren die 360 graden rondom alles detecteren. Weg met boze bazen die om je schouder meekijken dus.

elektrische bureaustoel, volkswagen, scherm
(Afbeelding: Volkswagen)

De elektrische bureaustoel van Volkswagen heeft ook richtingaanwijzers, zitvlakverwarming, een claxon en een entertainment systeem waarmee je overal een kantoorfeestje kan bouwen. De ‘koffer’ achterin leent zich bovendien perfect tot het bewaren van enkele snacks en drankjes (of je laptop waar het eigenlijk voor bedoeld is).

elektrische bureaustoel, volkswagen, koffer
(Afbeelding: Volkswagen)
elektrische bureaustoel, volkswagen, control panel
(Afbeelding: Volkswagen)

Volgens het Duitse automerk is de elektrische bureaustoel ontworpen “om kantoormensen het gevoel te geven dat ze vanuit een Volkswagen Utility Vehicle werken”. Hebben ze nog testpersonen nodig? Waar kunnen we tekenen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.