Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Volkanovski en Ortega produceren meest epische ronde in UFC-historie

Vechtsport-liefhebbers die hun wekker hadden gezet voor UFC 266 hebben daar geen spijt van gekregen. In een uitverkochte T-Mobile Arena in Las Vegas maakte de meeste vechters op de main card er een waar feestje van. Met als hoogtepunt de derde ronde in het titelgevecht tussen Alexander Volkanovski en Brian Ortega. Volgens sommigen was dit zelfs de beste ronde uit de UFC-historie.

Alexander Volkanovski vs. Brian Ortega was het slotstuk van de avond. Eerstgenoemde is de regerend featherweight kampioen. De Australische vechter van Macedonische en Griekse afkomst verloor nog nooit een UFC-gevecht en heeft sinds december 2019 de kampioensgordel om zijn middel. Daar is dit weekend geen verandering in gekomen. Uitdager Brian Ortega was niet opgewassen tegen Volkanovski, maar hij wist het de regerend UFC-kampioen wel knap lastig te maken.

Beste ronde in de UFC ooit?

Vijf rondes lang legden beide vechters elkaar het vuur aan de schenen. Volkanovski was de dominantste van de twee, maar Ortega hield zich goed staande en mocht blijven hopen op een goed resultaat. Na twee wat meer strategische rondes, kwam het titelgevecht in de derde ronde tot een ontploffing.

Volkanovski leek het gevecht met een aantal rake klappen naar zich toe te trekken. Ondanks meerdere geslaagde counters moest Ortega wat anders gaan proberen. Met nog twee minuten op de klok rook hij zijn kans. Een rake stoot zorgde voor een valpartij. Ortega greep daarbij direct naar de nek van de kampioen en ging voor de wurggreep.

Volkanovski en Ortega maken er een spektakelstuk van

Opeens zat Volkanovski diep in de problemen. Hij spartelde met zijn benen en een verrassing leek in de maak. Toch slaagde de UFC-kampioen erin om zich los te worstelen, maar uit de problemen was hij nog lang niet. Wat volgde was een intens grondgevecht waarin het initiatief meerdere malen wisselde. Het ene moment was het Volkanovski die Ortega met ground and pound veel schade toe deed, en het andere nam de uitdager de kampioen in een beknelde wurggreep.

Bekijk het gehele gevecht hier:

De klok maakte uiteindelijk een einde aan deze enerverende ronde. In de korte pauze werd duidelijk dat Volkanovski zich er het beste doorheen geslagen had. Hoewel hij twee keer dicht bij een nederlaag was, viel de de schade mee. Datzelfde kon niet worden gezegd voor Ortega. De Amerikaan was letterlijk en figuurlijk kapot. Toch gaf hij niet op en kreeg na een snelle check van de dokter groen licht om door te gaan.

Volkanovski blijft ongeslagen in de UFC

Gezien de staat waarin Ortega verkeerde, was het een klein wonder dat hij het nog twee rondes wist vol te houden. Volkanovski had al door dat de buit binnen was en nam geen onnodige risico’s. Beheerst trok hij het gevecht naar zich toe. Zo blijft Volkanovski ongeslagen in de UFC en kan hij als kampioen op zoek naar een nieuwe uitdager. Misschien is dat wel opnieuw Ortega, want na dit heroïsche optreden verdient de Amerikaan wel een herkansing.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.