Khabib wisselde van wurggreep uit medelijden voor de ouders van Gaethje

Khabib Nurmagomedov bewees afgelopen weekend opnieuw dat hij de allerbeste is en een ware UFC-legende. De Rus controleerde het titelgevecht tegen Gaethje van begin tot eind en kwam geen moment in de problemen. Khabib was zelfs zo dominant dat hij van greep wisselde om zijn tegenstander te sparen.

Het titelgevecht tussen Khabib en Gaethje eindigde, zoals wel meer gevechten van The Eagle, op de grond. Net als zijn voorgangers Conor McGregor en Dustin Poirier had ook Justin Gaethje geen antwoord op het worstel geweld van Khabib. Als de Rus je te pakken heeft, is er geen ontkomen aan. Je hebt dan nog twee opties: aftikken of flauwvallen.

Khabib spaart Gaethje

Toch was er ook nog een derde mogelijkheid: namelijk een armbreuk. Voordat Khabib wisselde naar een Triangle Choke leek de Rus voor een andere greep te gaan. De favoriet van zijn eigen vader. Dit was de perfecte manier om zijn laatste gevecht te winnen. Nurmagomedov senior overleed dit jaar namelijk door de gevolgen van corona. Dit is ook de reden waarom zijn zoon nu stopt. Zonder hem wil hij niet verder.

Toch koos de kampioen er niet voor om het gevecht op deze manier af te sluiten. De reden daarvoor was dat Khabib zijn tegenstander niet onnodig wilde blesseren. Volgens zijn trainingsmaatje Daniel Cormier wist Khabib dat de ouders van Gaethje in het publiek zaten en dat hun zoon niet zou aftikken. De enige uitkomst van deze greep was dus een armbreuk. Dit wilde Khabib zijn tegenstander en diens geliefden niet aandoen.

De UFC-kampioen wisselde van greep en kneep net zo lang tot bij Gaethje het licht uitging. Zo bewees Khabib opnieuw dat hij niet alleen de allerbeste is, maar ook veel respect heeft voor de sport en zijn tegenstander. Een prachtige afsluiting van een indrukwekkende carrière. 29 keer begon The Eagle aan een MMA-gevecht en hij wist ze allemaal te winnen. Nu gaat de ongeslagen kampioen met pensioen.

Record van McGregor verpulverd

Dat doet hij met een flinke zak geld. Khabib pakte met deze overwinning namelijk een bizarre prijzenpot en verpletterde zo het record van McGregor. Hoeveel hij precies kreeg voor zijn gevecht tegen Gaethje lees je hier.

Reageer op artikel:
Khabib wisselde van wurggreep uit medelijden voor de ouders van Gaethje
Sluiten