Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe voetbaldocu Netflix scoort 100% op Rotten Tomatoes

Een nieuwe voetbaldocumentaire op Netflix scoort 100% op Rotten Tomatoes onder het publiek. We durven derhalve te stellen dat Captains of the World, over het WK 2022 in Qatar, een must-see is voor iedere voetballiefhebber. Met onder meer een zeldzaam interview met Messi en niet eerder vertoonde beelden van de horrorkwartfinale.

Netflix was in 2023 al lekker bezig wat betreft voetbaldocumentaires. Beckham werd een grote hit, mede door deze hilarische viral scène. En voor de voetbalpurist was er met Higuita: The Way of the Scorpion een minstens even interessante documentaire. Maar beide docu’s schopten het niet tot een 100% score onder het publiek op Rotten Tomatoes.

Captains of the World op Netflix

Captains of the World doet dat wel. De nieuwe documetiare, sinds 31 december 2023 te streamen op Netflix, geeft een exclusief kijkje achter de schermen van alle 32 deelnemende teams aan het veelbesproken WK 2022 in Qatar. Ook het Nederlands Elftal komt dus aan bod. Kan natuurlijk ook niet anders, na die bizarre kwartfinale tegen de latere wereldkampioen Argentinië.

Van de kleedkamer tot het veld, alles rond het WK 2022 in Qatar wordt op een manier in beeld gebracht zoals je het nog niet eerder hebt beleefd. Uiteraard begint Captains of the World met Messi en eindigt de docu-serie ook met de beste voetballer ooit. In de eerste van de zes afleveringen denkt de aanvoerder van wereldkampioen Argentinië terug aan Maradona, vertelt Thiago Silva (Brazilië) openhartig over zijn worsteling met tuberculose en weerspreekt Tyler Adams (Verenigde Staten) de vooroordelen van het Amerikaanse voetbal.

Zo gaat het zes afleveringen lang door in de nieuwe voetbaldocumentaire van Netflix, waarbij toegewerkt wordt naar het slotstuk met Argentinië en Frankrijk in de hoofdrol, een van de meest spectaculaire WK-finales ooit. Mocht je een trauma hebben overhouden aan de kwartfinale van het Nederlands Elftal, dan kun je aflevering vijf beter skippen.

Voetbaldocu scoort 100% op Rotten Tomatoes

Onder het publiek scoort Captains of the World de volle 100% op Rotten Tomatoes. Ook op IMDb wordt de voetbaldocumentaire van Netflix ongekend hoog beoordeeld met een rating van 8,7 uit 10. Dat zegt wel wat. Maar oordeel vooral zelf. De serie is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.