Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Ethereum-oprichter door stijgende koers ‘s werelds jongste cryptomiljardair

Nadat de koers van Ethereum met 350 procent is gestegen, is Vitalik Buterin (mede-oprichter van de cryptomunt) de jongste cryptomiljardair ter wereld. Hij is pas 27 jaar oud.

Je kan er niet meer omheen. Hoewel Bitcoin nog wel even zijn dominante plek op de cryptomarkt bewaart, is Ethereum tegenwoordig een sterke runner-up. Sinds het begin van dit jaar is ether (ETH) met maar liefst 350 procent gestegen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de mede-oprichter van deze cryptomunt, Vitalik Buterin, zichzelf op 27-jarige leeftijd miljardair mag noemen. Hij is momenteel de jongste cryptomiljardair ter wereld.

1,1 miljard euro aan vermogen in Ethereum

Vitalik Buterin heeft 333.521 ether in zijn bezit. Aangezien de munt op het moment van schrijven ruim 3.500 euro is, heeft de 27-jarige een omgerekend vermogen van ruim 1,1 miljard euro. En het lijkt erop dat zijn vermogen nog wel even doorgroeit. Onder anderen Changpeng Zhao, de CEO van Binance, en analisten van vermogensbeheerder Ark Invest geven aan dat de munt nog verder zal stijgen.

Dit zal onder meer komen doordat steeds meer bedrijven in Ethereum zullen investeren, maar ook door de populariteit van NTF’s, die op het het blockchainnetwerk van Ethereum worden verhandeld.

James Wang, een voormalige analist van Ark Invest, voorspelde onlangs daarom dat de munt wel eens een waarde van 40.000 dollar (33.000 euro) zou kunnen bereiken. Als dat echt de realiteit wordt, is dat leuk voor Vitalik Buterin. Zijn vermogen zal dan op 13,3 miljard dollar uitkomen.

Wie is Vitalik Buterin?

Wie is die Vitalik Buterin eigenlijk? Zoals je misschien al een beetje aan de naam had gemerkt, is hij geboren in Rusland. Hij groeide op in Toronto, nadat hij als kind met zijn familie naar Canada verhuisde. Buterin ging studeren aan de Universiteit van Waterloo, maar stopte al snel toen hij een Thiel Fellowship kreeg.

Deze beurs van 100.000 dollar wordt uitgegeven door investeerder Peter Thiel aan studenten met ‘ideeën die niet kunnen wachten’. Een voorwaarde voor het krijgen van die beurs is dat je stopt met je opleiding. Zo kun je fulltime aan je idee werken. Thiel heeft wel een neusje voor talentvolle studenten en goede ideeën, want ook de jongste self-made miljardair ter wereld (25 jaar oud) kreeg een beurs van Thiel.

Vitalik Buterin stortte zich op zijn idee voor Ethereum, en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Zijn nieuw verkregen rijkdom houdt hij niet alleen voor zichzelf. Zo doneerde hij recent nog 600.000 dollar in ether en andere crypto aan een coronahulpfonds in India. Daar is de situatie momenteel schrijnend.

Business Insider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.