Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Riante villa in Ter Apel nu even duur als Amsterdamse postzegel

Wie bij de economielessen op de middelbare school een beetje heeft opgelet, weet dat marktprijzen met name worden bepaald door vraag en aanbod. Dat wordt maar weer eens bevestigd op woningsite Funda, waar een villa in Ter Apel te koop staat voor de prijs van een gemiddeld appartement in Amsterdam.

Het Groningse plaatsje vult geregeld krantenkoppen met problematiek rond het overvolle azc. Niet iedereen staat te springen om naar Ter Apel te verkassen, terwijl Amsterdam juist de heilige graal lijkt voor woningzoekend Nederland.

Villa in Ter Apel voor prijs Amsterdams appartement

Het is nieuwsgierigheid die ons naar Funda-villa’s in de grensplaats doet zoeken. Wel bezorgt het schrijven van dit artikel ons een ietwat dubbel gevoel. Waar we onze lezers graag vertellen over riante woningen (of zelfs kastelen) voor een spotprijs, worden we in dit geval ook herinnerd aan de duizenden asielzoekers die juist hopen hier enige vorm van onderdak te krijgen.

Je maximale hypotheek als single met een minimumloon in 2024

Desondanks willen we je deze relatief betaalbare villa in Ter Apel niet onthouden. Het begrip betaalbaar moet enigszins worden opgerekt, want in tegenstelling tot dit royale pand, is het niet zo dat deze woning ver onder de gemiddelde huizenprijs wordt verkocht. Wel is-ie met een vraagprijs van 669.000 euro vergelijkbaar met de kosten van gemiddeld appartement in Amsterdam.

Funda-huis buiten de hoofdstad

Volgens Kadasterdata.nl bedroeg de gemiddelde vraagprijs voor een appartement in onze hoofdstad de afgelopen 12 maanden bijna 630.000 euro. Dat zegt veel over de totale woninggekte in Amsterdam. Deze Funda-villa geeft mooi weer wat je buiten de Ring kunt kopen voor dergelijke bedragen.

In dit geval een enorme villa in Ter Apel. De woning biedt 239 vierkante meter woonoppervlak, op een perceel van maar liefst 1.755 vierkante meter. Achter het huis bevindt zich een enorme lap grond met talloze bomen, een grote garage en een flinke kippenren.

Interieur van de woning

Binnen tref je een enorme woonkamer, een landelijke keuken en een grote, centrale trap naar de bovenverdieping van het Funda-huis. Hier tel je vier slaapkamers, waarvan een zelfs is voorzien van een balkon met uitzicht op de zonnige achtertuin.

Twee bergingen op de eerste etage bieden samen met de grote kelder onder het huis genoeg opslagruimte. Is ruimte voor jou slechts bijzaak, dan ben je wellicht geïnteresseerd in deze woning. Een ware mini-villa die slechts de helft kost van dit stulpje in Ter Apel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.