Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 13 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Pathé Thuis onthult 25 gratis films die je tijdelijk kunt streamen

Heb je een tv-abonnement bij Ziggo? Dan kun je vanaf nu 25 gratis films van Pathé Thuis kijken. Wij haalden alvast de krenten uit de pap.

Voor Ziggo-klanten met interactieve tv staan er tot en met 25 februari gratis Pathé-films klaar. Ze zijn te vinden in het menu van je tv onder het kopje ‘Entertainment’. Jij hebt waarschijnlijk wel wat beters te doen dan elke film apart op te zoeken op IMDb, maar wij niet.

Geen Ziggo-klant? Lees dan hier over een nieuwe thriller-serie van Apple+ (van de makers van Fargo) of over een NPO-documentaire over de échte Oppenheimer-spion.

Gratis films van Pathé Thuis: welke zijn de moeite waard?

We moeten zeggen: over de gehele linie is het niet veel soeps, die gratis films van Pathé Thuis. Er zitten drie films bij die wat ons betreft wél de moeite waard zijn. Vooral The Fabelmans mag je niet missen!

The Fabelmans (2022)

IMDb-score: 7,5

Steven Spielberg dook in 1997 in een onderzeeër naar de Titanic. Voor The Fabelmans kon hij gewoon in zijn leunstoel blijven zitten, waar hij afdaalde in zijn eigen psyche om het verhaal van een beginnende filmmaker boven water te halen.

Spielberg verwerkte zijn persoonlijke herinneringen in het verhaal van een jonge filmmaker genaamd Sammy Fabelman. Dit coming-of-age verhaal werd in de Nederlandse kwaliteitskranten De Volkskrant, NRC en Trouw met goedkeuring onthaald (overal vier sterren). Ook internationaal scoorde de film goed. Hoewel Spielberg uiteindelijk geen enkel Oscar-beeldje mee naar huis mocht nemen, zijn zeven nominaties (onder andere voor Beste Film en Beste Regisseur) natuurlijk geen kattenpis. Nu gratis op Pathé Thuis.

Stillwater (2021)

IMDb-score: 6,6

In Stillwater reist de rauwe bouwvakker Bill Baker (Matt Damon) naar Marseille om de onschuld van zijn dochter te bewijzen, die veroordeeld is voor moord en vastzit in een Franse cel. Bill krijgt zo een kans om zijn falende vaderschap goed te maken. Naast het verhaal van een vader die tot alles bereid is om zijn dochter te helpen, toont Stillwater ook de meer komische, culturele uitdagingen van een redneck in Frankrijk. Zo bezoekt Bill onder andere een voetbalwedstrijd van Olympique Marseille en gaat hij de banlieues in. Stillwater is niet de beste film die je dit jaar zult zien, maar wel een van de origineelste.

I See You (2019)

IMDb-score: 6,9

Horrorfilms zijn vaak bagger en zelden goed. I See You uit 2019 zit er een beetje tussenin, al is hij eerder goed dan bagger. Zo heeft hij een prima score van 76% op Rotten Tomatoes.

Oscarwinnares Helen Hunt speelt de moeder van een familie die een bak bovennatuurlijke ellende over zich uitgestort krijgt. Objecten die plots verdwijnen, deuren die op slot gaan en opeens weer open vliegen. Niet bijster origineel, maar zodra zoontje Justin ook nog verdwijnt raakt het verhaal in een stroomversnelling. Creatieve plotwendingen te over, die de film de moeite van het kijken wat ons betreft waard maken.

Alle gratis films van Pathé Thuis

Dit zijn slechts drie titels van de in totaal 25 films die Ziggo beschikbaar heeft gemaakt. De hele lijst, met recente (maar niet heel goede) films van Liam Neeson en Robert de Niro, vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.