Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom The Last of Us aflevering 5 vervroegd verschijnt

Het vierde deel van The Last of Us nog aan het verteren? Doe de afwas maar alvast, want zaterdag serveert HBO Max de vijfde aflevering van het eerste seizoen op ons bord. Twee dagen eerder dan gebruikelijk. En dat allemaal dankzij Rihanna.

De gouden oude tijden waarin streamingdiensten volledige seizoenen op het nietsvermoedende publiek afvuurden zijn helaas bijna verleden tijd. En hoewel de wekelijkse opbouw van hype en spanning een collectieve (anti-)climax teweeg kan brengen, is een zaterdagavond HBO-series kijken op de bank met je naaste ook een leuke manier om die te bereiken. Alleen komt de nieuwe aflevering van The Last of Us pas maandag uit. Toch?

Niet volgende week in ieder geval. HBO Max maakt bekend dat je de vijfde halte in de reis van Joel en Ellie vanaf zaterdagochtend 11 februari kan nemen. Nieuwe afleveringen van de serie verschijnen vervolgens weer elke maandag tot en met de seizoensfinale op 13 maart. Met andere woorden krijgen fans van The Last of Us alleen dit weekend om een avant-première van het vijfde deel mee te pikken.

Wacht, popcorn nog niet inslaan. Waarschijnlijk heb je er veel meer nodig.

Comeback Rihanna (en Super Bowl)

De nacht van zondag op maandag is het eindelijk tijd voor de (halve) comeback van Rihanna. Of de 57ste editie van de Super Bowl als dat meer jouw ding is. Hoe dan ook is het geen toeval dat HBO Max het gebruikelijke tijdsslot van The Last of Us eenmalig inruilt.

In de Verenigde Staten wordt de hitserie zondagavond prime time uitgezonden. Maar dit weekend zou dat uiteraard niet bijster slim zijn van de streamgigant, gezien de concurrentie met een van de best bekeken evenementen wereldwijd. De NFL is één ding. Maar de Super Bowl waarin kijkcijferkanon Rihanna tijdens de Halftime-show een halve comeback maakt? Nee bedankt. Daar kunnen zelfs zombies niet tegen op. Wist je trouwens dat de popkoningin geen cent verdient met haar optreden?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.