Martyn de Jong
Martyn de Jong Gezondheid 23 aug 2015
Leestijd: 4 minuten

Verzorgingstips die jou (nét iets) gespierder laten lijken

‘Wat kan ik doen om net wat gespierder te lijken?’, is een vraag die veel mannen bezighoudt. De oplossing is simpel. Hieronder vind je een aantal doeltreffende verzorgingstips die helpen om het beste uit jouw verschijning te halen. Deze verzorgingstips zijn natuurlijk geen vervanging van de sportschool maar alle beetjes helpen.

Begin met een gezond kleurtje

Niet voor niets laten bodybuilders zich bij een wedstrijd kleuren. De donkere tinten accentueren namelijk hun spieren, aderen en vormen. Donkere huid is gevoeliger voor schaduwen en lichtweerkaatsingen. Hierdoor wordt bestaande definitie beter geaccentueerd. Wij adviseren je uiteraard niet om  jezelf in te smeren met koffiedik of schoenenpoets, maar willen wel benadrukken dat een beetje zonlicht een positief effect heeft op jouw verschijning.

Trim je borsthaar

Als je voor die verzorgde en gespierde look wilt gaan, is het wellicht een optie om afstand te nemen van jouw borsthaar. Het is niet zo dat je hiermee van een kippenborst ineens een Schwarzenegger-achtige verschijning kunt krijgen; maar het is wel zo dat die donsvacht jouw optische definitie significant kan verminderen. Wederom kun je hiervoor een les nemen aan de bodybuilder wereld. Zelden tot nooit verschijnen heren op het podium met een onverzorgde borst. Alle beetjes helpen tenslotte.

 Herstel je visuele balans (met de tondeuse)

Deze tip is misschien wat onorthodox maar werkt wel. Het is nu eenmaal gebleken dat het scheren van je hoofd jou gespierder doet voorkomen. Dit zit hem onder andere in het feit dat wanneer je geen haar meer op je hoofd hebt, de symmetrie van jouw lichaam toeneemt. De nadruk verplaatst van je hoofd naar je lichaam. Door het feit dat je hoofd minder groot is, lijkt de rest beduidend breder. Met name je schouders en nek kunnen optisch aanzienlijk toenemen. In de meeste gevallen is het zonde om jouw lokken af te scheren voor een iets bredere verschijning. Voor de kalende man is het echter een win-win situatie.

Pomp jezelf tijdelijk op

Een dagje naar het strand of een ander evenement begint bij voorkeur al in de sportschool of op de grond van jouw slaapkamer. Of je nou weinig, geen of juist veel spiermassa hebt; een beetje extra pump doet altijd goed. Met name de borst en biceps kunnen met een paar simpele oefeningen uren lang meer volume vasthouden. Een paar sets push-ups, (tricep)dips of chin-ups kunnen praktisch overal en maken zeker het verschil wat betreft massa.

Smeer je in

Eén van de simpelste trucs voor op het stand: smeer je in. Insmeren is cruciaal vanwege gezondheidsredenen maar combineer het nuttige met het aangename door te kiezen voor een iets vettige olie. Je wilt er absoluut niet bijlopen als een gladjakker maar een geoliede huid laat jouw contouren net wat beter uitkomen.

Koop de juiste kleding

De verkeerde kleding is funest voor jouw verschijning; met name te baggy kleding doet nooit goed voor jouw voorkomen. Koop bij voorkeur kleding die bijdraagt aan de V-vorm van jouw lichaam. Zoek daarom kleding met een smalle taille die jouw schouders beter uit laat komen. Deze combinatie is goud waard als je gespierd(er) wilt lijken. Houd de kleuren en patronen simpel en kies bij voorkeur donkere tinten. Ook kan het helpen om shirts te zoeken met net iets kortere mouwen dan normaal. Wanneer een shirt halverwege de biceps stopt, leg je nog meer nadruk op jouw (optisch) lange en gespierde armen. Té strakke kleding is ook weer niet goed en kan er voor zorgen dat de illusie verdwijnt en man boobs en love handles te voorschijn komen.

Zelfvertrouwen hebben of faken

Natuurlijk: wij weten ook best wel dat zelfvertrouwen niet onder het kopje ‘verzorging’ valt.  Desalniettemin willen we wel benadrukken dat het hebben ervan  jouw verschijning drastisch beïnvloedt. Een man zonder zelfvertrouwen loopt met een heel ander postuur dan een man die zelfverzekerd door het leven gaat. Het hoofd hangt omlaag, de rug staat bol en de schouders hangen er maar wat bij. Dit gaat ten koste van jouw lengte en daarmee ook jouw uitstraling.

Ofwel, houd je hoofd omhoog, steek die borst vooruit. Zit, sta en loop met je rug recht en laat die schouders ontspannen zakken. Dit legt meer accent op lengte en doet je indirect ook atletischer voorkomen. Geloof ons, postuur zegt meer over je dan je denkt en kan zelfs van een Arie Boomsma een Adje maken.

[Headerfoto: iStock.com]

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.