Jan Heemskerk
Jan Heemskerk Human Interest 30 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

Rood alarm: mannen die geen seks willen

Uit hoofde van mijn functie als Nationaal Vrouwenfluisteraar beluister ik veel – en vaak – vrouwen. Vrouwen, maar dat komt vast niet als een verrassing, hebben namelijk veel te klagen over ons, mannen. Dat doen ze dan ook, in mijn belangstellend luisterend oor. Geeft niks, iemand moet het doen, liever ik dan jij, en soms levert het boeiende inzichten op. En wie weet profiteer jij ooit nog van de goede raad die ik aan jouw meisje heb gegeven. In dat geval: graag gedaan, broer.

Maar goed, vreemde inzichten. Zo dacht ik: mannen willen altijd seks. Dat is een law of nature. Metro- , retro-, Tokkie of überman: er is één ding dat ons allen bindt… Seks. Mannen willen altijd seks. Ik wil altijd seks. Seks is onze laatste wens voor het vuurpeloton. Seks is ook prima bij veertig graden koorts. Seks kan desnoods met iemand die je haat of lelijk vindt. Seks is gratis en is fijn, en waar vind je zoiets nog in deze geëconomiseerde maatschappij, waar alles draait om geld en bezit en ik moet absoluut minder vaak naar Jesse Klaver luisteren.

Het ding is: verontrustend veel vrouwen vertellen mij dat hun man geen zin heeft in seks. En dan niet een keertje van ‘schatje, sorry, de botscherven van die doodschop van vanmiddag steken nog door mijn scheenbeen, vind je het erg dat ik even langs de Eerste Hulp hinkel voor ik je op z’n hondjes neem?’, maar weken, soms maanden aan een stuk. Niet dat die vrouwen het niet proberen, hè, die gast aan de praat te zwengelen… Ik ken er één – absolute babe – die zelfs werd afgewezen toen ze poedelnaakt en ready for business bij haar vriend in bad stapte. Want….. het bad zou anders overstromen!

 

Het is dus echt niet zo dat alleen mannen te maken krijgen met een partner die geen zin heeft in sex. En het is niet zo dat vrouwen met een onwillige man het niet proberen… [Foto Dan Rocha]

Het is een epidemie. Seksweigeraars zijn ineens overal. Het is verbijsterend en zorgwekkend. Nog even en de menselijke soort sterft uit. De dames speculeren volop over de oorzaak, en ik speculeer vrolijk een potje mee, maar we komen er niet echt uit. De enige reden die we tot nog toe hebben kunnen bedenken die enig hout snijdt is: angst voor sterke, succesvolle vrouwen met een mening in bed. Dat die mannen niet meer bij hun innerlijke Conan de Barbaar kunnen, de piel niet overeind krijgen, vanwege een overdosis Xena The Warrior Princess.

Zou kunnen, maar ik zeg dan: man up! Dit kan echt niet. Echte mannen leven volgens de liefdescode. Deze luidt: ‘Wil een vrouw seks, dan is het onze taak als man deze terstond en met volledige inzet van alle beschikbare zintuigen en organen te leveren’. Je moet wel zéér zwaarwegende redenen hebben, wil je een gewillige vrouw seks weigeren. Het druist in tegen de meest elementaire rechten van de mens, een aantal godsdiensten, het verdrag van Genève en is bovendien een erkende misdaad tegen de menselijkheid. Een vrouw die seks wil, hoort die te krijgen. Dat is een onvervreemdbaar recht van hen en een heilige plicht voor ons.

Dus: aan allen die hun vrouw eenzaam laten verdorren in haar bedje: pak een blauwe pil, ga naar een psychiater, doe veertig push-ups, whatever it takes, maar geef die vrouw haar seks. Goede seks. Die langer dan drie minuten duurt. Waar ze de hele dag licht onzeker van op de benen wiebelt. Want anders doet iemand anders het. Want al die fluistervrouwen gaan vreemd. En dan is het huilen. Dat je het weet. Voor het te laat is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.