Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Vans brengt ode aan horrorfilms met nieuwe reeks sneakers

Vans brengt een ode aan klassieke horrorfilms als The Shining en IT met een nieuwe reeks sneakers. De collectie komt voor Halloween 2021 uit.

These is bloody shoes. Hit the store. I can get ’em both. I don’t wanna choose“, zingt Cardi B in Bodak Yellow. Die frase kan toegepast worden op de collectie Vans x Horror.

Vans komt met sneakers vol horror

Afgelopen week deelde het surf- en skatemerk al een teaser voor de nieuwe collectie, waarin verschillende horrorfilms te herkennen zijn. Volgende maand worden de bloederige en angstaanjagende sneakers uitgebracht. Een exacte datum is nog niet bekend, maar uiteraard is de release voor 31 oktober, de datum waarop Halloween plaatsvindt.

Zoals ook bij andere collabs het geval is, geeft Vans verschillende klassieke modellen een makeover. Zo maakt een bloederige Sk8-Hi onderdeel uit van de collectie en is er een slip-on met het iconische masker uit de horrorklassieker Friday the 13th.

The Shining, IT en andere horrorfilms

Ook gele filmposter van The Shining herken je direct in een van de sneakers, een geel-zwarte S met de tekst REDRUM op de buitenzool. Dat behoeft natuurlijk geen uitleg voor liefhebbers van horror. Ook de rode ballonnen van Pennywise, de clown uit IT, komen terug. Andere horrorfilms waarnaar gerefereerd wordt zijn onder meer A Nightmare on Elm Street en Friday the 13th. Daarnaast wordt er gespeculeerd over The Conjuring and The Exorcist.

vans, sneakers, horrorfilms, the shining, horror, halloween, collectie, redrum
(Afbeelding: Vans)

We houden je in deze rubriek op de hoogte wanneer de sneakers exact uitkomen. Hou ook de website van Vans in de gaten.

Halloween 2021 op Netflix en Disney+

Vans is niet het enige bedrijf dat vooruitdenkt wat betreft Halloween. Op de grote streamingdiensten kom je dit jaar meer dan ooit aan je trekken. Check de gigantische verzameling aan horrorfilms en -series waarmee Disney+ en Netflix in 2021 uitpakken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.