Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult Undercover spin-off en nieuwe hoofdrolspeler

Het groepje hoofdrolspelers in de spin-off van de Belgisch-Nederlandse serie Undercover krijgt er een grote naam bij. Tygo Gernandt maakt zijn opwachting als Ricardo in Ferry: de serie, het vervolg op de Netflix-hit. Uiteraard is Frank Lammers terug als het titelpersonage.

We hadden al wat Belgische series, een paar Nederlandse series, maar met de Belgisch-Nederlandse serie Undercover schoot Netflix een aantal jaar geleden pas echt in de roos. Het verhaal over een Brabantse XTC-dealer sloeg internationaal aan en groeide uit tot een hitserie.

Ferry: de serie, de spin-off van Undercover

Er bestaat al een spin-off in de vorm van een film. Nu komt er een complete serie als parallel verhaal in het Undercover-universum. Frank Lammers kondigde dat op geheel eigen wijze aan op Instagram.

Dat moet tegenwoordig inderdaad met een flauw filmpje, dan trek je de aandacht. Na de video in opdracht van Netflix zag je ook heel kort even de hoofdrolspelers, met Tygo Gernandt als de meest opvallende naam.

Tygo Gernandt als Ricardo

Hij speelde al eens een Limburgse crimineel in Van God Los (2003), nu maakt hij zijn opwachting in de Brabantse onderwereld. In de spin-off van Undercover speelt Tygo Gernandt Ricardo, een prominent lid van een motorbende waarmee XTC-baas Ferry zaken doet.

Naast Frank Lammers en Tygo Gernandt bestaat de cast van Ferry: de serie uit onder anderen Elise Schaap (Danielle), Raymond Thiry (John), Monic Hendrickx (Claudia), Huub Smit (Dennis), Tim Haars (Remco), Kevin Janssens (Jurgen) en Yannick van de Velde (Lars). Veel oude bekende gezichten uit Undercover en de spin-off film, dus.

Een releasedatum van Ferry: de serie is nog niet bekend. Naar verwachting komt het vervolg van Undercover in 2023 uit. Geen geduld en op zoek naar andere films en series? Check alle titels die er in december 2022 bijkomen, en dat zijn er nogal wat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.