Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Trump stelt zich op pikante datum verkiesbaar voor 2024’

Het krankzinnige verkiezingscircus tijdens de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen krijgt waarschijnlijk een vervolg. Donald Trump zou zelfs op 4 juli al aankondigden dat hij zich verkiesbaar stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Juist, op 4th of July, de nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. Dat voorspellen Republikeinse insiders tegenover NBC News. Een pikante datum, te weten dat 4 juli juist een dag is dat republikeinen en democraten nog enigszins verbroederd zijn.

Trump en de presidentsverkiezingen van 2024

Volgens NBC News laat Donald Trump zeer binnenkort al weten of hij zich verkiesbaar stelt tijdens de presidentsverkiezingen van 2024. Aanvankelijk werd aangenomen dat hij zou wachten tot na de tussentijdse verkiezingen voor het Congres in november 2022. Maar verschillende adviseurs van Trump zeggen dat hij dit niet meer van plan is.

Hoe eerder, des te gunstiger, stelt Jason Miller, een voormalige adviseur van Trump in het Witte Huis. “Nu hij nog vers in het geheugen zit van kiezers, die nog steeds actief zijn, kan die energie omgezet worden in actie voor 2024”, zegt hij. Oftewel: het ijzer smeden als het heet is.

Nog enige rust tot 4 juli

Tot 4 juli kun je nog rustig het Amerikaanse nieuws volgen, daarna worden het wellicht weer Trump-koppen die de kranten, websites en social media domineren. Twee Republikeinse insiders zeggen namelijk dat hij zich uitgerekend op Onafhankelijkheidsdag verkiesbaar stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Taylor Budowich, op dit moment de woordvoerder van Donald Trump, laat nog niets los over een datum, laat staan over 4 juli. Wel gaat hij in algemene termen in op een eventuele kandidaatstelling. “Amerika was sterk, welvarend en gerespecteerd onder president Trump. Hij blijft enorm invloedrijk door de kracht van zijn politieke aanbevelingen in lokale verkiezingen, en de waardering voor zijn leiderschap.”

Of Donald Trump ook weer terugkeert op Twitter, na zijn verbanning van het (a)sociale medium? Kijk hier wat Elon Musk, de mogelijke nieuwe baas van Twitter, daarover te zeggen heeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.