Felix Decavel
Felix Decavel Crypto 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin op punt van ommekeer volgens deze historische grafiek

Voorlopig hebben de crypto-fanaten onder ons nog maar weinig plezier beleefd aan 2022. De allesbepalende Bitcoin-koers stevent al bijna een jaar resoluut af op nieuwe laagtes. Maar als we deze grafiek mogen geloven, kan daar wel eens vroeger dan later verandering in komen.

Tijd om het brandend FTX-wrak definitief in de achteruitkijkspiegel te laten en onze vastberaden blik op de weg naar de toekomst te werpen. Alleen, komt er wel nog toekomstmuziek uit de autoradio? Ondanks dat de gedecentraliseerde munt inmiddels de leeftijd van een puber heeft bereikt, rijzen er na elke koersdaling opnieuw vragen op over de levensvatbaarheid van Bitcoin.

Gelukkig is de opperbaas der crypto-valuta volgens deze wederkerende trend in ieder geval nog springlevend (in tegenstelling tot oprichter Satoshi Nakamoto?).

De hoopgevende Bitcoin-trend

Uiteraard moeten we je niet vertellen dat het aangewezen is om ook daadwerkelijk zelf op onderzoek uit te gaan alvorens je besluit al je spaarcenten in Bitcoin te pompen. Investeren in crypto blijft gokken, wat grafieken en trends ook zeggen. Beleggers moeten er altijd rekening mee houden dat resultaten uit het verleden niet noodzakelijkerwijs de toekomst voorspellen. Maar de sterren lijken op dit moment hoe dan ook gunstig te staan, ondanks het huidige sombere sentiment omtrent crypto-valuta.

Volgens beide grafieken hierboven staat Bitcoin namelijk klaar om een hoopgevende trend wederom te herhalen. Elke keer als er een all-time high in voorgaande jaren werd bereikt, kwam er logischerwijs een terugval. En wanneer de volgende reversal (of omkering) van de prijs plaatsvindt, is natuurlijk de ultieme hamvraag. Het doel van alle investeerders is dan ook: buy low, sell high. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Althans, tot we deze grafieken bekijken. In de vorige hoog -en laagdagen van Bitcoin keerde de prijs ook telkens om. En alle signalen wijzen opnieuw naar diezelfde wederkerende trend. Volgens de analyse hierboven zijn we namelijk aanbeland bij zo’n reversal. De token zou dus binnenkort wel eens de hoogte in kunnen schieten. Of, op zijn minst niet verder dalen. Maar nogmaals: het blijft gokken. Speel alleen met geld dat je kunt missen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.