Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Terminators: Tom Cruise gaat corona bestrijden met geavanceerde robots

Tom Cruise heeft niet alleen als acteur zijn naam verbonden aan de lucratieve Mission Impossible-franchise. Hij speelt tevens een belangrijke rol als producent. Dat die titel bij Cruise niet enkel een leuk extraatje voor op zijn CV is, werd eind vorig jaar wel duidelijk.

Toen lekte namelijk een minutenlange tirade van de acteur. Hij werd woedend nadat een aantal crewleden op de set van Mission Impossible 7 zich niet aan de corona-maatregelen hielden. Twee medewerkers stonden te dicht bij elkaar naar een scherm te kijken.

Tom Cruise los op set Mission Impossible 7

Blijkbaar was het al de zoveelste keer, als we Tom Cruise moeten geloven:

“Wij zijn de gouden standaard. Ze zijn daar in Hollywood terug om films te maken dankzij ons. Omdat ze in ons geloven en in wat we doen. Ik ben ’s nachts met elke verdomde studio aan de telefoon, verzekeringsmaatschappijen, producers, en ze kijken naar ons en gebruiken ons om hun films te maken. We creëren duizenden banen, motherf*ckers! Ik wil dit nooit meer zien gebeuren.”

De rest van zijn tirade kun je hier beluisteren en lezen. De reden dat we er nog een keer over beginnen, is dat de Scientologist het er niet bij laat zitten.

Terminators: robots op de set

Naar verluidt heeft Cruise namelijk twee robots gekocht die de set van Mission Impossible 7 moeten gaan patrouilleren.

Oftewel, we leven officieel in de toekomst. The Sun meldt dat nieuws op basis van meerdere bronnen. Het is helaas onduidelijk om wat voor robots het gaat en hoe ze er dus uitzien, maar volgens de Britse tabloid wil Cruise de machines vanaf volgende week inzetten. Dan worden de opnames van de film hervat in Londen.

De bron beschrijft de robiots als ““echt zeer geavanceerd en nogal intimiderend. Het is net als de Terminator alleen niet zo gewelddadig.” Klinkt gezellig! De machines kunnen zelfs coronatests uitvoeren op crewleden.

“Tom is zo gebrand op het ervoor te zorgen dat de shoot niet wordt stilgelegd dat hij een flink bedrag voor deze robots heeft neergelegd, omdat hij niet overal tegelijkertijd kan zijn om ervoor te zorgen dat mensen zich gedragen”, aldus de bron van The Sun. “Ja, de tirade die vorige maand lekte was misschien een beetje overdreven, maar hij had gelijk, en degenen die het verhaal lazen, sympathiseerden met hem.”

Op naar volgende week!

We kijken nu al uit naar de eerste gelekte setfoto’s van volgende week. Zoals de robots beschreven worden gaat het duidelijk niet om stilstaande testmachines of saaie camera’s. Misschien kijken we er nu met iets te veel fantasie naar, maar als iemand geavanceerde Terminators noemt dan raken we toch nieuwsgierig. De grote investering is overigens niet vreemd: de set stilleggen kost vele duizenden euro’s, vaak per minuut.

Op naar volgende week!

The Sun

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.