Dennis Mons
Dennis Mons Hebbedingen 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Thuiswerken gaat bijna vanzelf met dit slimme thuiskantoor

Een prettige werkomgeving voor thuiswerken is bijzonder belangrijk. Dat geldt niet alleen voor de ruimte waar je in werkt (zonder te veel afleiding) maar ook voor je apparatuur. Dit slimme bureau dan wel thuiskantoor helpt daarbij.

Een aantal zaken, zoals een fijn toetsenbord en een ergonomische stoel, zijn van groot belang tijdens het thuiswerken, dat tegenwoordig de norm is. Maar ook een fijne desk is absoluut noodzakelijk. Als je bureau dan ook nog eens slim is, zoals deze Lumina, is dat natuurlijk helemaal perfect.

Thuiswerken met een OLED in je smart desk

De meest unieke feature is een 24 inch OLED-scherm dat zich bevindt tussen je toetsenbord en monitor. Op het scherm kun je volgens de fabrikant zo’n beetje elke app installeren. Op die manier toont je slimme thuiskantoor alles wat je wil.

thuiswerken Lumina desk
(Afbeelding: Lumina)

Als je bijvoorbeeld veel met aandelen werkt, zie je dus constant de gang van zaken op de beurs. Een designer of fotograaf zal wellicht liever moodboards willen zien van projecten waar ze aan werken. Daarnaast kun je ook instellen dat de smart desk je vertelt wanneer je tijdens het thuiswerken moet staan, aangezien hij in hoogte verstelbaar is.

Dit slimme thuiskantoor is ‘snoerloos’

Ook praktisch gezien blinkt de Lumina uit. Zo heeft de smart desk twee draadloze pads van elk 20 inch om bijvoorbeeld je telefoon of smartwatch mee op te laden. Dit gebeurt via de Qi-standaard die door zo’n beetje alle telefoonmerken wordt gebruikt.

En om het slimme thuiskantoor snoerloos te houden, zijn er twee compartimenten om snoeren in weg te werken. Daarnaast heeft de Lumina zes stroomaansluitingen en zes USB-C-poorten.

thuiswerken Lumina
(Afbeelding: Lumina

De Lumina is ook niet al te groot. De desk is 75 cm diep, 150 cm breed en varieert van 75 cm tot 120 cm hoogte. Perfect formaat dus voor een thuiskantoor.

thuiswerken Lumina desk
(Afbeelding: Lumina)

De Lumina zal in eerste instantie verkocht worden in de Verenigde Staten, maar het bedrijf heeft aangeven in een later stadium ook naar andere landen te verschepen. Hoeveel dit briljante apparaat gaat kosten, is nog niet bekend. Maar het maakt thuiswerken een stuk leuker, kunnen we ons voorstellen.

Bij het thuiswerken is het natuurlijk van groot belang om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Hier hebben wij wat tips voor.

Zouden thuiswerkers juist meer of minder betaald moeten krijgen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.