Redactie
Redactie Eten & Drinken 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Thuisbezorgd op sterrenniveau: check deze nieuwe vegan pop-up

We attenderen je op De Kleine Vegan, een tijdelijk restaurant op Thuisbezorgd.nl. In samenwerking met sterrenchef Peter Gast spelen presentatoren Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman in op Veganuary. Juist, het veganistische equivalent van Dry January.

Voor de presentatoren komt een droom uit. Samen met Thuisbezorgd.nl realiseren ze hun eigen vegan restaurant. Met de start van het nieuwe jaar geven de drie vrienden hiermee een vervolg aan hun Instagram-hit The Vegan Kitchen. Ze krijgen hierbij hulp van niemand minder dan chefkok Peter Gast (Graphite Amsterdam, 1 Michelin-ster).

Vier Veganuary via de Kleine Vegan in Amsterdam

Op woensdag 5 januari en donderdag 6 januari openen ze samen de deuren van De Kleine Vegan in Amsterdam. Het tijdelijke restaurant markeert de feestelijke aftrap van Veganuary, waarbij mensen worden aangemoedigd om het jaar vegan te beginnen. Alle opbrengsten van De Kleine Vegan worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Veganuary, kleine vegan, thuisbezorgd, sterrenniveau
De initiatiefnemers

Veganuary moedigt wereldwijd honderdduizenden mensen aan om het jaar te beginnen met een vegan voedingspatroon. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar plantaardig eten willen maken. Zo nam het aantal vega(n) bestellingen met maar liefst 57% toe in 2021. Thuisbezorgd.nl ondersteunt dan ook voor het tweede jaar op rij het initiatief van Veganuary en wil daarmee de keuze voor plantaardige gerechten toegankelijker maken. De samenwerking met Jasper, Tobias en Daan sluit hier perfect bij aan.

Bestellen via Thuisbezorgd

Twee dagen lang kun je in Amsterdam thuis genieten van de culinaire creaties van Tobias, Jasper en Daan. Het menu is exclusief te bestellen via Thuisbezorgd.nl waar De Kleine Vegan terug te vinden is op de website en in de app. Op het menu van De Kleine Vegan staan drie keuzes met smaken en ingrediënten van over de hele wereld. Iedere optie vertegenwoordigt een werelddeel en bestaat uit verschillende smaakvolle kleine gerechten.

Veganuary, amsterdam, de kleine vegan, thuisbezorgd
Een compilatie van de gerechtjes

De opties bij De Kleine Vegan via Thuisbezorgd.nl  zijn als volgt:

  • ZUID AMERIKA – met onder andere krokante ratte aardappels, guacamole, pico de gallo, smokey chili sin carne en groene groentes in ‘tijgermelk’.
  • AZIË – met onder andere pied de mouton in tempura (paddenstoel), sriracha mayo dip, paksoi geroosterd in currypasta en noodle en kruidensalade met ponzu dressing.
  • MIDDEN OOSTEN – met onder andere geroosterde bloemkool met kruiden, hummus met gegrilde groente salsa, baba ganoush, gepofte courgette en salade van gele tomaat en pompoen.

Check in dit artikel de trends op Thuisbezorgd van 2021.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.