Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

The Wheel of Time: Amazon deelt epische trailer Game of Thrones-killer

Amazon Prime Video heeft naast The Lord of the Rings nog een Game of Thrones-killer in de pijplijn zitten. Maak kennis met de eerste trailer voor The Wheel of Time, een adaptatie van de legendarische boekenreeks van Robert Jordan.

Vrijwel elke streamingdienst probeert het succes van Game of Thrones te evenaren met een eigen peperdure fantasy-productie. Amazon gaat zelfs twee pogingen doen.

Amazon’s The Wheel of Time

Amazon Prime Video heeft namelijk zowel de rechten voor The Lord of the Rings als The Wheel of Time in handen. Twee van de grootste fantasy-boekenreeksen aller tijden. Maak een top vijf en ze zullen er zonder twijfel elke keer allebei in staan.

Fans zullen nog even geduld moeten hebben of het feit dat Bezos en Co. meerdere ijzers in het vuur hebben, ook twee topseries op gaat leveren. The Lord of the Rings begint ergens pas 2 september 2022, maar The Wheel of Time staat gelukkig al voor 19 november op de planning.

Waar we van Tolkien’s adaptatie nog maar één afbeelding hebben gekregen, heeft Amazon voor de fantasy-reeks van Robert Jordan wel al een eerste trailer gedropt.

Vrouwelijke magiërs

De veertiendelige boekenreeks van de in 2007 overleden Jordan wordt vaak onverfilmbaar genoemd. Een labeltje dat fans graag op praktisch elke fantasy-franchise plakken.

De trailer laat voor het eerst de wereld zien en focust vooral op Moiraine Damodred, gespeeld door Rosamund Pike. Ze is lid van een groep vrouwelijke magiërs, bekend als de Aes Sedai. Ze beheersen een kracht genaamd de One Power, waarmee ze de elementen kunnen beïnvloeden en zelfs anderen kunnen genezen.

Ook het jongere deel, sorry Rosamund, krijgen we te zien in de eerste trailer van Amazon. Madeleine Madden als Egwene al’Vere, Marcus Rutherford als Perrin Aybara, Barney Harris als Mat Cauthon, Zoë Robins als Nynaeve al’Meara en Josha Stradowski als Rand al ‘Thor.

Perfect voor nieuwskomers

Zij zijn de vijf hoofdpersonen in Jordans boeken die Moiraine uiteindelijk begeleidt tijdens hun reis om de wereld te redden van de duisternis. Diehard fans kunnen iconische locaties als Shadar Logoth en de witte toren van Tar Valon spotten, evenals een eerste voorproefje op de slechteriken die een stokje voor de plannen van Moiraine willen steken. De Myrddraal.

Zeggen die namen je allemaal niks? Des te beter, lekker houden zo. Dat betekent dat je blanco dit avontuur kunt gaan beleven in november, zonder vergelijkingsmateriaal. Adaptaties kunnen bijna alleen maar tegenvallen voor kenners van het bronmateriaal.

Budget verslaat Game of Thrones

Aan het budget zal het in ieder geval niet liggen. Amazon besteedt naar verluidt meer dan tien miljoen dollar per aflevering. Ter vergelijking: Game of Thrones begon met zes miljoen per aflevering en kwam pas in seizoen zes op de tien miljoen uit. The Witcher kostte het eerste seizoen zo’n 7.7 miljoen dollar per aflevering.

The Lord of the Rings wordt naar verluidt nog duurder.

Releasedatum Amazon Prime Video

Hopelijk kunnen we hier eindelijk echt van de eerste Game of Thrones spreken en wordt The Wheel of Time niet het zoveelste slappe aftreksel.

Op 19 november kun je zelf een oordeel vellen op Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video heeft naast The Lord of the Rings nog een Game of Thrones-killer in de pijplijn zitten. Maak kennis met de eerste trailer voor The Wheel of Time
(Afbeelding: Amazon)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.