Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Piepjonge ‘crypto kids’ verdienen duizenden per maand met minen

Toen de 14-jarige Ishaan Thakur en zijn 9-jarige zusje Aanya hun vader hoorden praten over de opmars die crypto dit jaar maakt, besloten de twee hun limonadekraampje links te laten liggen en zich te focussen op cryptocurrency. Met succes, want door crypto te minen verdienen ze nu 25.000 euro per maand.

Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen?

Broer en zus verdienen aan crypto

Met de hulp van YouTube en artikelen op het internet bouwde Ishaan zijn Alienware, een spelcomputer, om in een Ethereum-miner. Op de eerste dag verdienden de Amerikaanse broer en zus drie dollar. “We vonden het zo leuk dat we meer processors en chips begonnen toe te voegen”, vertelt hij aan CNBC. “In onze eerste maand mei verdienden we 1.000 dollar.”

Om het officieel te maken, begonnen Ishaan en Aanya – met de hulp van hun vader – een eigen cryptobedrijf genaamd Flifer Technologies in april. Weer een maand later was het inkomen zo gestegen dat ze betere apparatuur konden kopen en ook Bitcoin en Ravencoin konden minen. In totaal verwachten ze nu in september 36.000 dollar (30.517 euro) te verdienen.

Hoe winstgevend is het minen van crypto echt?

Dat is een mooi bedrag, maar vergeet niet dat de apparatuur om te kunnen minen niet goedkoop is. Ishaan en Aanya hebben 97 processors en aangezien er wereldwijd een tekort is aan computer chips, lopen de prijzen hiervan hoog op. Ishaan vertelt dat ze voornamelijk de grafische kaarten Nvidia RTX 3090 gebruiken en dat één kaart zo’n 3.000 dollar (2.542 euro) kost. Hun vader heeft een lening afgesloten om deze processors te kunnen betalen.

In het begin runden broer en zus het bedrijf vanaf het bureau van Ishaan. Maar het minen zorgde al gauw voor te veel hitte en lawaai, waardoor ze naar de garage moesten verhuizen. Inmiddels zijn ze die ook ontgroeid en huren ze een data center. Ook dat kost ze dus maandelijks geld.

Ik hoor het je denken: en hoe zit het met de energiekosten? Want het kost computers veel energie om crypto te minen. Volgens Fortune hebben ze elke maand een energierekening van 2.500 dollar (2.119 euro). Ze verkopen dan ook wat van de Ethereum, zodat ze deze rekening, nieuwe hardware en de huur van het datacenter kunnen betalen.

Het grootste gedeelte van hun verdiensten verkopen ze echter niet. Ze hopen dat de cryptomunten nog zullen stijgen in waarde. Dat is geen gekke gedachte, aangezien Ethereum bijvoorbeeld 334 procent in waarde is gestegen dit jaar. De broer en zus zijn van plan het geld dat ze verdienen door crypto te minen uiteindelijk te gebruiken voor hun opleiding. Ze willen beiden later arts worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.